El Madrid cau eliminat a Istanbul (88-83)

L'Anadolu Efes serà a les semifinals de l'Eurolliga després d'eliminar el Reial Madrid a Istanbul

Quim Salvans
Sergi Llull lamenta la derrota blanca.

BarcelonaEl Reial Madrid no ha sigut capaç de remuntar l'eliminatòria i diu adeu a la final four de Colònia. L'exblaugrana Chris Singleton, autor de 26 punts i 8 rebots, ha culminat una actuació sensacional i ha liderat l'Anadolu Efes per emportar-se el cinquè i definitiu partit.

Des de l'inici del partit, Pablo Laso va plantejar diverses variants defensives amb la intenció de generar dubtes al rival. Davant una bona defensa zonal i de canvis, els homes d'Ergin Ataman van seleccionar mals llançaments i els blancs es van emportar el primer quart (18-21).

Tot seguit, a base de triples i amb una sòlida defensa, el Madrid seguia per davant en tot moment, amb la sensació que el partit agafava un rumb que beneficiava els interessos dels homes de Laso. L'estrella del conjunt blau, Shane Larkin, va marxar al descans sense anotar cap punt, però Krunoslav Simon i Vasilije Micic van suplir aquesta mancança i l'Efes seguia amb opcions de capgirar el partit (36-41).

En un tancar i obrir d'ulls, els locals van començar la segona part com avions. Un parcial de 13 a 3 de sortida va obligar el tècnic basc a demanar temps mort perquè el seu equip reaccionés i s'enganxés de nou al partit. I així va ser. Dos triples seguits de Trey Thompkins van retallar distància (60-57).

A l'últim quart, un constant intercanvi de cistelles va portar el matx a un final igualat. Nicolás Laprovittola va liderar el seu equip fins al final amb 17 punts, però un extraordinari Singleton va esvair l'èpica (88-83).