LLIGA ENDESA
Esports Bàsquet 03/01/2016

El Barça Lassa guanya i Navarro arriba als 621 partits en Lliga (89-67)

El capità iguala la marca de Rafa Jofresa amb la Penya com el jugador amb més partits amb un mateix club de bàsquet estatal davant el Movistar Estudiantes

Gonzalo Romero
2 min
Abrines fa una passada / EFE

BarcelonaJoan Carles Navarro engrandeix la seva llegenda. El capità blaugrana (18 temporades al club) ha arribat aquest matí als 621 partits en Lliga amb la samarreta barcelonina davant el Movistar Estudiantes, xifra que iguala la marca de Rafa Jofresa amb la Penya com el jugador amb més partits amb un mateix club de bàsquet estatal (l'actual Lliga Endesa i les antigues ACB i Lliga Nacional).

Rècord i victòria al Palau (89-67) amb vuit punts de l'escorta en un partit plàcid pels homes de Xavi Pascual, que han vist com el seu rival no ha sigut capaç de lluitar pel triomf. Amb molta voluntat ofensiva i poca cura davant la seva cistella, els locals han trencat el partit al primer quart (28-18). Els madrilenys han intentat mantenir la seva postura d'equip valent, amb ganes de jugar ràpid i d'imposar el seu ritme.

La intensitat del Barça i el seu nivell de concentració, però, han evitat qualsevol ensurt. Pau Ribas, que ha tornat a actuar en la posició de base per l'absència d'un Carlos Arroyo que segueix amb molèsties al bessó, ha sigut el màxim anotador del conjunt blaugrana (17 punts) seguit d'Ante Tomic (16), que ha disputat el seu partit 250 a la competició estatal.

La Penya trenca la seva ratxa

Any nou, dinàmica nova. El Fiatc Joventut ha superat l'UCAM Múrcia i ha trencat una ratxa de set partit sense conèixer la victòria (94-84). Triomf balsàmic pels verd-i-negres, que començaven a apropar-se a les posicions de descens, deixant enrere el seu magnífic inici de campanya i allunyant la possibilitat de disputar la Copa del Rei que se celebrarà a Galícia.

Cabezas intenta fer-se amb la pilota / EFE

L'inici dels visitants, però, ha sigut espectacular. Els de Fotsis Katsikaris han signat un parcial 0-6 després de disputar-se dos minuts de partit, que ha trencat per moments l'ambició dels badalonins. A tres minuts pel descans i després d'afinar la punteria i el sistema defensiu, la Penya ha aconseguit capgirar el marcador (33-32) amb un Drame i Albert Sàbat molt endollats, assumint la responsabilitat atacant del seu conjunt.

Els de Salva Maldonado no han tret el peu de l’accelerador i Paul ha tancat el tercer quart amb un tap estratosfèric que deixava la victòria en safata de plata als verd-i-negres (75-57). Amb una renda que ha arribat als 21 punts, el FIATC Joventut s’ha dedicat a gestionar el resultat, que finalment ha sigut 94-84.

stats