Bàsquet - NBA

Nit històrica de Ricky Rubio a la NBA

El base lidera els Cavs amb 37 punts, 10 assistències i 8/9 en triples al Madison Square Garden

2 min
Ricky Rubio

Barcelona"Ricky Rubio està embogint al Madison Square Garden". LeBron James va ser un dels primers en alertar que el base del Masnou estava tenint una actuació majúscula contra els New York Knicks. El català va completar la seva millor exhibició individual des que l'any 2011 va arribar a la NBA, i va liderar el triomf dels Cavs (109-126) amb 37 punts, 10 assistències i 8/9 en triples. El director de joc es va convertir en el primer jugador de la història en sumar més de 30 punts, 10 assistències i 8 triples començant el partit des de la banqueta.

"La meva evolució ha sigut un procés. Tant físic com mental. Durant tota la meva carrera he tingut molts alts i baixos. Vaig arribar a la NBA amb molta confiança, però em vaig trencar el genoll. Després vaig tenir una operació de turmell, problemes personals… Arriba un moment que el teu cap et fa pensar molt. Quan comences, el bàsquet ho és tot. Però van passant els anys i veus que hi ha més coses fora del bàsquet", va analitzar Rubio, que té 31 anys.

"Trobo que estic madurant. Perdre un partit no és el final del món, però guanyar-lo tampoc és l'èxtasi. Les emocions cal aprofitar-les però també cal controlar-les. El meu pas per Utah amb Quin Snyder i la Copa del Món del 2019 em van ajudar a consolidar-me com una estrella després de molts anys d'estar a l'ombra i d'ajudar els altres a brillar individualment. Ha sigut un procés més llarg del que la gent esperava, però cadascú té el seu ritme. Cadascú ha d'aprendre que no ha de dependre del que pensin els altres, sinó del que ell cregui i pensi. Hi ha vegades que una paraula se't queda al cervell i et pot afectar moltíssim. Tot forma part d'un progrés diari", va opinar el jugador dels Cavs, una franquícia que acumula 7 victòries en 11 partits.

"Quan la pilota entra, sembla que fas el que és correcte. Però no es tracta d'anotar. Es tracta de prendre el camí correcte, escollir el camí correcte cada vegada. Es tracta de millorar cada dia una mica més i buscar el màxim rendiment que tots puguem aportar a l'equip", va sentenciar Rubio, que té opcions de convertir-se en el millor sisè jugador de la competició.

"La importància del camí"

"Estem molt obsessionats amb el resultat final: la medalla, el títol. Però amb el temps aprens a valorar la importància del camí. I durant aquest camí, de vegades cal aturar-se. El cos i la ment t’envien senyals, com quan a un cotxe li falta gasolina. Cal saber escoltar-ho i saber aturar-se. Si no ho fas, no ets feliç. És cert que pots continuar guanyant partits, pots continuar fent jugades, però no t’omple. En alguns moments no ets feliç jugant, i no hauria de ser així. Vull gaudir del camí i superar tots els obstacles. De fet, si saps superar els obstacles llavors pots gaudir més dels èxits", va reconèixer al setembre Ricky Rubio en una entrevista a l'ARA.

stats