BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports Bàsquet 15/09/2018

Inversió sentimental a Badalona

La Penya aprova una ampliació de capital assegurada per la multinacional Grífols

i
àlex Gozalbo
3 min
Inversió sentimental a Badalona

BadalonaEl Joventut de Badalona va celebrar ahir al Palau Olímpic la junta general en què va aprovar una ampliació de capital de gairebé 3,7 milions d’euros, un moviment que ha de permetre liquidar el deute del club. El 100% dels accionistes presents, que representaven el 32,3% del capital social, hi van votar a favor. La inversió de diners està assegurada per Scranton Enterprises, un vehicle d’inversió controlat per la família Grífols.

“No veiem una altra sortida per redreçar el rumb que la d’una ampliació de capital. L’objectiu és estabilitzar la situació econòmica i dotar-la de viabilitat. El camí de la Penya ha de seguir passant per la formació de jugadors. L’estabilitat financera ens ha de permetre retenir els jugadors joves més temps”, va recordar Juanan Morales, president del Joventut. L’exjugador va deixar clara la seva alegria, però no va voler llançar les campanes al vol. “L’objectiu és que el club sigui estable i viable. No estem pensant en grans fitxatges, però sí a tenir un marge de maniobra”, va afegir.

“La sintonia és total”

Els accionistes actuals que ho desitgin tindran assegurat adquirir tres noves accions per cada acció que tinguin. Si no es completa l’ampliació, Scranton Enterprises s’ha compromès a adquirir les que quedin lliures. “Hem arribat a un acord amb aquesta societat, que ha mostrat interès a donar suport al projecte del Joventut. La sintonia és total amb la idea de club que nosaltres tenim. No tindria sentit que una societat invertís en el Joventut per canviar-lo. El nostre model i els principis que l’inspiren han merescut l’apreci d’aquesta societat”, va recordar Morales. “No hi haurà fitxatges siderals perquè no volem canviar l’esperit del club. Ens agradaria ser capaços de generar il·lusió i tornar a omplir l’Olímpic. La nostra intenció és ajudar que el projecte de la Penya segueixi endavant i, si és possible, es faci més fort”, va corroborar Ramón Riera, representant de Scranton Emterprises.

L'ampliació de capital s'ha completat amb èxit

“És una inversió sentimental, no busquem una rentabilitat econòmica. Ens agrada el bàsquet i no volíem veure com això se n’anava en orris amb una possible dissolució”, va opinar Riera, que serà una de les tres persones que ampliaran el consell d’administració de la Penya. Les altres dues són Eduard Arruga i Luca Tassan. “Això no és la culminació de res sinó l’inici d’alguna cosa. Ara que tenim les eines per treballar, entrarà en joc la nostra habilitat”, va recordar Morales.

“No hi ha un altre club de bàsquet a Espanya com la Penya, que té el planter més admirat i està en una ciutat com Badalona, que viu el bàsquet cada dia. Si ho sabem potenciar entre tots, el projecte pot ser autosuficient. Hem d’intentar que el club torni a viure situacions com les que ha viscut últimament. Nosaltres no venim a canviar res, només a reforçar i a donar suport”, va recordar Riera.

La idea és liquidar en els pròxims mesos tot el deute, a excepció del que el club té amb l’agència tributària i el de l’IBI amb l’Ajuntament de Badalona. “El pagament d’aquests deutes seguirà el seu calendari”, va recordar Morales. La Penya vol quedar-se una part per invertir en la millora del departament comercial i de màrqueting per vendre millor la marca verd-i-negra. “Dins de les millores que volem fer hi ha actualitzar el Palau Olímpic”, va reconèixer el president.

El club busca un reforç interior

El Divina Seguros Joventut està estudiant incorporar un jugador interior per suplir la baixa de Simon Birgander, que està lesionat. “Estem analitzant la situació i mirant possibilitats”, va reconèixer Morales en acabar la junta general del Joventut de Badalona.

stats