Bàsquet - Eurocup
Esports Bàsquet 09/03/2021

La Penya recupera el seu pedigrí europeu (88-95)

El Joventut es desfà del Nanterre i jugarà els quarts de l’Eurocup

i
Àlex Gozalbo
2 min
Celebració del Joventut

BadalonaTretze anys després de guanyar la Copa ULEB amb un mític equip que comptava amb Ricky Rubio i Rudy Fernández, el Joventut de Badalona va recuperar ahir bona part del seu prestigi europeu. La Penya va aconseguir la victòria a la pista del Nanterre 92 (88-95) i es va classificar per disputar els quarts de final de l’Eurocup, la segona competició continental. El rival del conjunt verd-i-negre serà la Virtus de Bolonya, el gran favorit a guanyar el torneig.

Tot i que podia perdre per fins a cinc punts de diferència, el Joventut va tancar el Top 16 amb una victòria de prestigi fora de casa. “Algunes vegades no hem defensat bé, però ens hem passat bé la pilota i hem jugat bé en atac. Estic molt content per l’equip i pel club”, va dir Carles Duran, que l’any 2008 era l’entrenador del conjunt cadet de la Penya.

Després d’una primera meitat igualada contra un rival molt físic (45-47), el Joventut va fer un tercer quart meravellós que li va servir per obrir una escletxa important al marcador. Animat per una bona defensa, el parcial inicial va ser de 2-14 (47-61). Amb encert des de la línia de tres punts, la Penya va moure molt bé la pilota per trobar bones posicions de tir.

Pau Ribas

Pau Ribas, clau en la recta final

La Penya va arribar a l’últim tram de partit amb el marcador controlat, però va ser aleshores quan el rival francès va aprofitar els nervis de l’equip verd-i-negre per intentar tenir opcions de victòria. El Joventut no es va deixar enredar i va mantenir l’ordre per assegurar-se el triomf a la pista de la gran revelació d’aquesta fase. La fiabilitat des de la línia de tirs lliures de jugadors com Pau Ribas, l’únic jugador que es manté a la plantilla que es va proclamar campiona l’any 2008, va ser clau. L’escorta va acabar amb 16 punts, 6 rebots, 5 faltes rebudes i 4 assistències. “L’equip estava preparat per a aquest partit i ho hem demostrat fent una bona defensa durant la segona meitat. Ens ho mereixem després d’una gran temporada. Som un equip jove, amb ambició, i no tenim cap tipus de pressió. Intentarem disfrutar de l’eliminatòria contra la Virtus de Bolonya”, va dir el badaloní. Ante Tomic, per la seva banda, va sumar 18 punts.

“La victòria reafirma la Penya que volem ser i ens fa ser ambiciosos a l’hora de lluitar pels nostres objectius. Guanyar fora de casa és molt complicat, però hem jugat un partit molt seriós contra el Nanterre”, va opinar Xabi López-Arostegui, que es va deixar anar amb unes declaracions en català a Ràdio Ciutat de Badalona.

stats