Lliga Endesa

Confiança i tranquil·litat: la recepta de la Penya per guanyar a Bilbao

Si perd, el Divina Seguros Joventut tancarà la 16a jornada en posicions de descens

El Divina Seguros Joventut visita aquest diumenge (12.30 h, Multideporte) la pista del RETABet Bilbao Basket. Si perd, la Penya tancarà la 16a jornada de la Lliga Endesa en posicions de descens. L'equip verd-i-negre necessita allunyar-se de les males sensacions dels últims tres partits contra el San Pablo Burgos, el València Basket i el Reial Madrid.

"El més important és que l'equip està unit, entrenem units i juguem units, parlem de les coses i fem autocrítica per millorar, això és un procés. Quan les coses no surten bé, ens afecta i ens hem de donar suport entre nosaltres. És bàsic relativitzar perquè les males ratxes són una possibilitat durant la temporada, i ara la nostra responsabilitat és millorar el rendiment", analitza Diego Ocampo, entrenador de la Penya.

El RETABet Bilbao Basket, que ha canviat d'entrenador, tan sols suma un triomf més que l'equip verd-i-negre. "Per a ells és un partit clau i jugaran amb molta pressió a la pista. Haurem d'estar concentrats i jugar com sabem, i per fer-ho hem d'estar tranquils i centrar-nos a jugar bé a bàsquet, a fer un bon bloqueig o una bona lectura. Ens hem de centrar en el present, perquè cadascú doni el millor de si, i a jugar amb confiança i tranquil·litat", argumenta Ocampo.

El tècnic de la Penya té el dubte de Xabi López-Arostegui, amb un esquinç de grau 2 al turmell esquerre en l'últim entrenament. "Sense jugar l'Eurocup, físicament estaran més frescos; a casa, a més, es fan forts. Nosaltres hi hem d'anar amb la intenció de guanyar i sense dubtes. Tenim opcions de guanyar, però hem de ser realistes i saber que tindrem un partit difícil i haurem de saber patir. Hi hem d'anar amb ambició i amb ganes de guanyar, però. [En altres partits] ens hem precipitat i no hem sabut controlar el marcador. No ens hem de posar aquesta pressió", diu l'aler.

Més continguts de