Bàsquet
Esports 18/09/2019

“Vull que els pacients de càncer no rebin només males notícies”

Ricky Rubio inaugura un espai d’atenció als pacients oncològics a l’Hospital Universitari Dexeus

2 min
Ricky Rubio i Víctor Claver

BarcelonaRicky Rubio s’ha acostumat a viure amb intensitat màxima tot allò que fa. Tres dies després de proclamar-se campió del món i de ser escollit com a millor jugador del Mundial, el base dels Phoenix Suns va inaugurar un espai d’atenció als pacients oncològics i als seus familiars a l’Hospital Universitari Dexeus. La nova sala neix de la col·laboració entre la seva fundació i l’Institut Oncològic Dr. Rosell, i té, entre d’altres, el suport de l’Hospital Universitari Dexeus, Vertix i la Fundació Dexeus Dona.

“Aquest és un somni fet realitat i va molt més enllà de guanyar una Copa del Món. Digue’m innocent, però hi havia alguna cosa que em deia que guanyaríem. No només perquè lluitava per aconseguir-ho, sinó perquè lluitava per alguna cosa més. Em van ensenyar que has de lluitar fins al final i que has de somiar tant com puguis. Des del primer dia vaig sentir una força interior i això és el que realment em va fer creure que podia passar alguna cosa gran”, va explicar Rubio. L’espai va ser batejat amb el nom de Javier Claver. El pare de Víctor Claver, com la mare del base, Tona, també va morir a causa d’un càncer. “Vull que sigui una sala on els pacients que pateixen aquesta malaltia no rebin només males notícies, sinó que puguin desconnectar un moment i no pensin que són en un hospital”, va assegurar el jugador del Masnou.

“Gràcies, Ricky, ets com un germà. Estàs fent les coses molt bé, no només a la pista sinó també a fora”, va respondre Claver. El jugador valencià del Barça va tenir problemes per contenir l’emoció. L’espai, dissenyat per Jèss Dellà, de Studio Invitado, té una zona destinada a ponències, una sala d’estar o de lectura, una altra on es pot jugar o muntar puzles i una última on hi ha videojocs.

stats