Bàsquet
Esports Bàsquet 07/07/2016

Salva Maldonado i Nacho Llovet deixen el Divina Seguros Joventut

El tècnic ha renunciat a l'any de contracte que li quedava, mentre que l'aler-pivot fitxa per l'Obradoiro

Joan Aureli Raich
2 min
Salva Maldonado deixa el Joventut de Badalona

BarcelonaL'entrenador del Divina Seguros Joventut Salva Maldonado ha anunciat avui dijous que renuncia a l'any de contracte que li quedava al club verd-i-negre. El tècnic barceloní ha comparegut conjuntament amb el president Jordi Villacampa per explicar els motius de la seva decisió. Aquests motius es resumeixen bàsicament en "el desgast".

L'esforç que li ha representat donar "pes i contingut" a un model com el del Joventut –basat en treure jugadors de la casa i completar-lo amb alguns fitxatges– durant les cinc temporades que ha entrenat al club badaloní ha sigut la causa principal de la marxa de Maldonado: "A nivell de club i personal tenir tantes dificultats econòmiques cansa molt, condiciona molt en les decisions esportives". En aquest sentit ha explicat que en el període que ell ha sigut al club "gairebé no s'han pogut fer fitxatges i que s'ha treballat a expenses del què feien els altres clubs". Maldonado ha afegit que està content per haver pogut mantenir l'estabilitat en el club i per al tracte amb els aficionats però que aquesta lluita constant contra números vermells li ha fet anar "perdent energies". Ha aprofitat la roda de premsa per agrair al president, al club, a l'afició i als periodistes els cinc anys que ha passat a Badalona. Finalment el ja exentrenador ha pronosticat que creu que el club es podrà mantenir a l'ACB ja que la situació era pitjor en els anys en que va arribar.

L'entrenador, que en cas de complir l'any de contracte que li quedava s'hauria convertit en el que ha ocupat més temps seguit la banqueta verd-i-negra, ha utilitzat una clàusula que va incloure en el contracte que va firmar la temporada passada per la qual es permetia l'opció de rescindir-lo en cas de no veure clar el projecte. Ja en aquell moment el tècnic havia evidenciat les enormes dificultats de l'entitat i l'esforç que suposava tirar endavant un equip competitiu. Preguntat pel seu futur ha acabat explicant que ara es dedicarà a recuperar-se fins que vegi clar quin és el següent pas.

Nacho Llovet serà una de les principals baixes del Badalona pel proper curs

Nacho Llovet marxa a l'Obradoiro

Un altre membre important de la Penya que deixa l'equip és l'aler-pivot Nacho Llovet, que als 25 anys marxa al Rio Natura Monbus Obradoiro. Llovet va acumular el curs passat una mitjana de 6,7 punts —amb un encert del 55,8% dels tirs de dos—, i 3,3 rebots per partit.

"És un jugador i un tipus intel·ligent, que ha decidit sortir de la seva zona de comfort per prosseguir la seva carrera. Esperem que la seva bravura, llançament exterior i polivalència li facin créixer i ens ajudi a aconseguir els nostres objectius", ha indicat el director general del club gallec, José Luis Mateos.

"Ha estat una de les decisions més difícils que he pres a la meva vida", ha apuntat l'aler-pivot, que ha qualificat la seva sortida com a "necessària". Llovet posa d'aquesta forma punt i final al club on ha passat més de mitja vida, 14 dels seus 25 anys. Al llarg d'aquest període, ha disputat 166 partits de la màxima categoria.

stats