BÀSQUET
Esports Bàsquet 05/02/2015

Savané: "Catalunya està vivint un procés polític molt interessant"

El jugador del FIATC Joventut, Sitapha Savané, ha repassat l'actualitat política a 'El Món a RAC1'

Ara
2 min
Sitapha Savané

BarcelonaSitapha Savané, jugar del FIATC Joventut ha canviat les esmaixades a l'anella per les declaracions clarividents. El jugador, criticat per parlar de política, ha explicat aquest dijous al matí al programa 'El Món a RAC1', de Jordi Basté com veu la situació del país. Lluny de tractar temàtica esportiva, el nigerià de La Penya ha donat la seva opinió sobre la situació política actual a Espanya i a Catalunya amb la mateixa força que amb la que domina la zona.

Amb un discurs elaborat i un to afable, Savané ha explicat la seva ideologia: "Sóc d'esquerres. M'he criat en una família trotskista. Era impossible que acabés sent de dretes. Els companys em diuen que l'únic que tinc de dretes és el cotxe". A més a més, el pivot ha parlat sobre Podem, partit polític al que es mostra pròxim: "Quant llegeixo les propostes de Podem tinc dubtes de si es poden realitzar o no, per la situació actual, però no crec que siguin d'extrema esquerra".

A part, també ha intentat fer un anàlisi del color polític espanyol i ha explicat que "hi ha molts partits, n'hi ha alguns que coincideixen en alguns pensaments i estan en desacord amb d'altres. Per això hi ha diferents partits dins la pròpia esquerra i la pròpia dreta".

El verd-i-negre diu que "a través de Polònia" ha conegut la realitat política catalana i que posteriorment s'ha anat aprenent de "manera més directa què són i què opina cadascun". També ha donat la seva opinió sobre el president de la Generalitat: "Artur Mas és capaç de navegar les aigües polítiques d'una manera impressionant. Ara mateix Catalunya està vivint un procés molt interessant i espero ser aquí uns anys per veure fins on arriba".

Ara bé, creu que ha hauria d'haver més diàleg: "He trobat a faltar el debat, com el que hi ha hagut a Escòcia, de les coses a favor del sí i les coses a favor del no, perquè el dia que s'arribi a votar tothom tingui molt clar què passarà si voto això o voto allò". Ha explicat també que creu que "evidentment hem de seguir les lleis, però les lleis són coses que podem canviar i adaptar per solucionar els problemes de la societat". Savané, ha tancat l'entrevista assegurant que pel que ve de fora és complex una visió de Espanya sense Catalunya, però "s'ha de parlar i atendre les peticions licites que puguin haver".

stats