06/02/2016

Tecnologia militar al servei del bàsquet base

2 min
Nens de l’escola de bàsquet del Joventut de Badalona.

BadalonaEl Fiatc Joventut ha instal·lat un sistema de videoanàlisi pioner a Europa que serveix per fer un seguiment dels entrenaments i corregir a l’instant les errades dels jugadors del planter verd-i-negre. La metodologia que PlaySight aplica al món de l’esport s’ha exportat des de l’exèrcit israelià, que gràcies a aquesta tecnologia pensada per a un ús militar podia extreure i estudiar totes les variables analítiques de les operacions executades pels seus avions de combat. El sistema consta de sis càmeres instal·lades en una pista annexa del Palau Olímpic de Badalona. La seva missió és gravar tots els detalls tècnics dels joves jugadors del planter.

Les futures estrelles del bàsquet podran veure des de casa els entrenaments que han fet i tindran en imatges els detalls que han de millorar. “Si el Joventut de Badalona és capdavanter en metodologia de bàsquet base, aquesta tecnologia ens fa fer un salt qualitatiu molt important en la formació dels nostres jugadors. La correcció de detalls i l’aprenentatge visual pot ser molt superior”, opina David Jimeno, responsable del planter de la Penya.

PlaySight està implantant aquesta tecnologia a alguns dels principals clubs de bàsquet del món, com ara els Golden State Warriors o la Universitat de St. John. Novak Djokovic és un dels inversors del projecte, que es pot adaptar a les necessitats específiques de cada esport.

Com que es tracta d’una prova pilot, el sistema no li costarà ni un euro al club verd-i-negre. “Ens havien passat publicitat de projectes similars, però sempre els havíem descartat pel seu cost. Aquesta oportunitat és bona perquè ells ens veuen com un referent a Europa en formació. Si algun club hi està interessat, pot venir a veure com ho fem nosaltres. És una molt bona oportunitat”, reconeix Jordi Martí, director esportiu del Fiatc Joventut. L’empresa, a més, ha posat a disposició del club badaloní la seva aplicació per a Android, iPhone i tauletes.

stats