Bàsquet - NBA
Esports Bàsquet 14/06/2019

Anell de campió per a l'autenticitat de Marc Gasol

El català repeteix la gesta del seu germà Pau i s'endú el títol amb els Toronto Raptors

i
àlex Gozalbo
3 min
Serge Ibaka i Marc Gasol celebren el títol sobre el parquet de l’Oracle Arena.

Barcelona"We The North". Els Toronto Raptors van superar els Golden State Warriors (110-114) i es van proclamar campions de la NBA per primera vegada a la seva història (4-2). L'equip de Marc Gasol es va endur un partidàs ple d'intercanvis en el marcador que va tenir tota l'èpica del món. El pivot i Pau passaran a la història del bàsquet com els primers germans que tenen l'anell de guanyadors. El català va fer un partit més solvent del que les seves estadístiques indiquen (3 punts, 9 rebots i 4 assistències). "Mai m'hauria imaginat una fita així, estaré agraït per sempre als Raptors. Ningú creia que jo podia jugar a aquest nivell, de fet a cap nivell, però he tingut la sort de demostrar que tot és possible", va dir el de Sant Boi de Llobregat.

"Guanyar l'anell de la NBA és realment difícil, però a la vegada meravellós. Gran feina amb un enorme esforç i victòria històrica", va explicar un orgullós Pau Gasol. "Em fan mal fins i tot les ungles", va bromejar el Marc, un jugador de bàsquet atípic que s'ha fet estimar per la seva autenticitat. Mentre les altres estrelles de la NBA pengen fotos de postureig al seu Instagram, ell es dedica a compartir imatges del seu hort. Mentre dilapiden temps i diners en frivolitats, ell ha posat en marxa una fundació que combat l'obesitat infantil, ha creat un club de bàsquet a Girona per retornar a la ciutat tot el que li va donar i col·labora en tasques de rescat amb Open Arms. Un dels últims retuits que va fer va ser del diari ARA especial commemoratiu de Dia Internacional de la Infància.

La gesta dels Raptors també porta el nom de Serge Ibaka, un congolès amb 17 germans que va impulsar la seva carrera a l'Hospitalet de Llobregat i a Manresa, dues ciutats on es va sentir molt estimat. Kawhi Leonard (22 punts i 6 rebots), el cíborg que mai somriu, va rebre el premi a millor jugador de les finals (MVP) en una nit en què Paskal Siakam (26 punts i 10 rebots) i Fred VanVleet (22 punts), dos jugadors amb els quals ningú comptava fa pocs mesos, van tenir un paper decisiu. Kyle Lowry (26 punts, 10 assistències i 7 rebots), el jugador que va emocionar tothom amb un discurs sobre la veritable pressió de la vida, va tenir la recompensa d'un títol que dispara l'autoestima del Canadà.

Després de patir la lesió de Kevin Durant en el cinquè partit, els Warriors es van quedar sense Klay Thompson en el tram decisiu del duel. La lesió del jugador, que es va trencar els lligaments creuats del genoll portava 30 punts amb 4/6 en triples, va caure com una llosa en la moral de l'equip local. El cop emocional va ser devastador. Els dominadors de les últimes temporades van lluitar amb orgull contra les adversitats i van disposar d'un tir per guanyar, però Stephen Curry va fallar el llançament decisiu. Tot i sumar 21 punts, l'escorta no va fer un bon partit i tan sols va anotar 3 dels 11 triples que va intentar. El comiat de l'Oracle Arena no va ser el que havien imaginat.

Kawhi Leonard i Klay Thompson

El partit va arribar als últims cinc minuts amb el marcador empatat (99-99). Fred VanVleet, que va anotar 12 punts en l'últim període, va impulsar els Raptors, que es van construir una renda de sis punts (102-108). Quan dominaven el marcador per 110-111 i tenien la possessió a 18,5 segons del final, els Raptors van perdre la pilota. Stephen Curry va fallar un triple, però els Warriors van capturar el rebot ofensiu. Draymond Green va demanar temps mort a nou dècimes del final, però el seu equip ja els havia esgotat tots i, per tant, va ser sancionat amb una tècnica. Trist epíleg a una dinastia memorable. Al final, després de tres tirs lliures anotats per Kawhi Leonard, 110-114.

stats