09/05/2021

Trencar etiquetes apostant per l'esport unificat

2 min
Marina Gómez, Jaume Comas i Sergi Grimau

El Circuit 3x3 FCBQ arriba a la seva quarta edició. Tot i que no ha perdut ni un gram del seu interès i la seva acceptació no para de créixer, els organitzadors continuen repensant fórmules per fer-lo més divers i inclusiu. La novetat d'enguany arriba gràcies a la col·laboració de la Federació ACELL i d'Special Olympics Catalunya i es tracta de la creació d'una categoria unificada. Els equips estaran formats per esportistes amb discapacitat intel·lectual i els seus acompanyants.

La vinculació és un win-win per a les tres parts. "És una gran oportunitat perquè la majoria de llicències de la nostra federació corresponen al bàsquet. El fet que els nostres esportistes puguin formar part d'un campionat així és una oportunitat d'or. Els nostres esportistes tindran visibilitat i inclusió, que són dos aspectes impagables. Hem trobat una manera molt natural d'apostar per la inclusió. Per als nostres esportistes és com un somni fet realitat", diu Marina Gómez, presidenta de la Federació Catalana d'Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual - ACELL.

Apostar per la inclusió té molts avantatges per a les dues parts, ja que millora les opinions i les actituds sobre les persones amb discapacitat, contribueix a millorar la seva qualitat de vida i completa el treball de formació en valors dels jugadors. "És una oportunitat no només per a ACELL i per a Special Olympics sinó també per a la societat. La Federació Catalana de Basquetbol ha d'estar orgullosa d'haver fet aquest pas endavant perquè el pas cap a la inclusió total passa per l'esport unificat. Nosaltres promovem l'esport per a persones amb discapacitat intel·lectual pel seu benestar físic, emocional i intel·lectual, però un torneig així trenca etiquetes. Les persones amb discapacitat podran competir fora del seu entorn. Això obre la porta a altres clubs i federacions. És un missatge a la societat: quan fem esport, tots i totes som absolutament iguals", assegura Sergi Grimau, president d'Special Olympics Catalunya.

stats