NBA
Esports Bàsquet 11/04/2016

Els Warriors fan història i igualen el mític rècord de victòries dels Bulls

Els campions, que han superat els Spurs, tancaran la temporada regular la nit de dimecres a dijous contra els Grizzlies

Els Warriors han fet història

BarcelonaEls Golden State Warriors han aconseguit la victòria a la pista dels San Antonio Spurs (86-92), on no guanyaven un partit de temporada regular des del 1997, i han igualat el mític rècord de victòries dels Chicago Bulls de la campanya 1995-96 (72). Si la nit de dimecres a dijous (4.30 hores, Canal + Deportes) guanyen els Memphis Grizzlies, superaran el seu registre.

Stephen Curry, que ha anotat 37 punts, ha liderat l'històric triomf d'uns Warriors que han sabut endurir la defensa. Els locals, que han competit molt bé fins a l'últim període, han tingut les baixes de Boris Diaw i Tim Duncan. LaMarcus Aldridge (24 punts) n'ha estat el millor jugador.

La primera meitat ha estat molt igualada i ha acabat amb empat (35-35). Les defenses s'han imposat als atacs en dos primers períodes de gran duresa i intensitat. El partit, però, s'ha animat després del descans. Stephen Curry ha anotat 15 punts en un tercer període espectacular en què la resposta dels San Antonio Spurs ha arribat de la mà de LaMarcus Aldridge (61-62).

Gregg Popovich ha arriscat utilitzant Boban Marjanovic, però els Warriors no s'han deixat sorprendre i han aconseguit una renda d'11 punts (73-84) a cinc minuts del final. Tot i la pressió i el cansament acumulat, els vigents campions de la NBA han sabut mantenir la concentració durant un tram final apassionant (86-92).

Pau Gasol

Els Bulls, sense 'play-off'

La victòria dels Indiana Pacers contra els Brooklyn Nets (129-105) ha provocat que els Chicago Bulls de Pau Gasol es quedin sense opcions de disputar els 'play-off' pel títol. El jugador català, que té decidit convertir-se en agent lliure, haurà de decidir aquest estiu si signa un nou contracte amb la mateixa franquícia o si prefereix canviar d'equip.