LLIGA DE CAMPIONS
Esports 01/05/2015

Pep protegeix l’autoestima del Bayern amb la vista posada al Camp Nou

El tècnic català deixa oberta l’opció que Lewandowski, baixa a Leverkusen, jugui contra el Barça

Isaac Lluch
2 min
Guardiola, en roda de premsa

MunicEl Bayer Leverkusen-FC Bayern de demà estava programat com el partit estrella de la jornada i per això la televisió que retransmet el campionat alemany l’havia fixat en l’horari de les 18.30 i no en l’habitual de les 15.30 hores. El quart classificat rep el primer. “Però la Bundesliga ja està acabada. Aquest és el nostre avantatge ara”, ha resumit Pep Guardiola aquest migdia. És l’únic avantatge abans de visitar dimecres el Camp Nou en l’anada de la semifinal de la Lliga de Campions.

El tècnic del Bayern ha admès que té la mirada posada en el Barça i que del que es tracta demà és de concentrar-se 90 minuts a “fer el que toca” i a no prendre més mal. “Que no hi hagi més lesions”, ha desitjat Guardiola. El flamant campió alemany es presentarà a Leverkusen sense la possibilitat de fer rotacions. “Viatgen tots els disponibles. Som només 14-15 jugadors més algun del filial. Si es quedés algú a descansar a Munic no en seríem prou i hem de jugar igualment amb onze”, ha ironitzat Guardiola.

Ni Arjen Robben ni Robert Lewandowski, lesionats dimarts durant la semifinal de Copa contra el Borussia Dortmund, seran a Leverkusen. L’holandès és baixa per a la resta de temporada per una lesió muscular al bessó de la cama esquerra. El polonès, que va patir una commoció cerebral i es va trencar la mandíbula i un os del nas, està fent repòs per esgotar les opcions de recuperar-se a temps de jugar al Camp Nou. El davanter centre ja fa el seu dia a dia amb una màscara protectora per acostumar-se a aquesta protecció que, eventualment, li pot permetre disputar el partit contra el Barça. “Els doctors decidiran. Si el risc és molt gran, no jugarà. Però hem d’esperar”, ha raonat Guardiola, i ha defensat que ni amb Robben ni amb cap dels seus futbolistes ha forçat cap alineació sense el vistiplau dels doctors.

Qui també es manté de baixa és Franck Ribéry, que continua sense poder ni córrer per una lesió al turmell. “Només fa tractament”, ha apuntat el tècnic, poc esperançat que l’estrella francesa, de baixa des del 12 de març, estigui a punt per al Camp Nou. Guardiola, en canvi, preveu donar minuts demà a Javi Martínez, que no juga cap partit oficial des que el 13 d’agost es va trencar els lligaments encreuats del genoll. A l’espera de la millora física de tota la plantilla, el tècnic del Bayern ha aprofitat per injectar autoestima al vestidor.

Contràriament al que fa habitualment, Guardiola ha sortit al pas d’una polèmica sorgida del rival. El capità del Dortmund, Sebastian Kehl, va burxar en l’eliminació dels bavaresos, que van fallar quatre penals en la tanda que va decidir l’accés a la final de Copa. “Trobo una ximpleria si el Bayern busca culpar l’àrbitre de la seva derrota. Ho han fet sovint quan han perdut contra nosaltres. Si no saben xutar penals, llavors que els practiquin”, havia desafiat Kehl. “No me’n ric mai quan guanyem. El meu consell per a Kehl és que quan estàs a 35 punts de diferència [en la Bundesliga] és millor callar. Ara tenim temps per practicar penals perquè tenim la lliga guanyada”, ha respost Guardiola. El tècnic té més que guanyats els seus futbolistes en vigílies de visitar el Camp Nou.

stats