MUNDIAL 2014
Esports 14/06/2014

Beckenbauer renunciarà a anar al Mundial del Brasil després de ser suspès per la FIFA

No va col·laborar en una investigació sobre el Mundial de Qatar i ha estat suspès de càrrec durant 90 dies

Efe
1 min
L’alemany Franz Beckenabuer, durant un acte a la Federació de futbol de Kosovo la darrera setmana.

BarcelonaFranz Beckenbauer cancel·larà la seva visita al Mundial del Brasil perquè considera no és "benvingut a la FIFA" després de la suspensió de 90 dies que li ha imposat per no cooperar amb la investigació sobre la concessió dels mundials a Rússia i Qatar. "No vaig al Mundial: crec que no seré benvingut per la FIFA, aquí", afirma el president honorari del Bayern Munic i comentarista de la cadena de televisió Sky News, en declaracions al popular diari 'Bild'.

La comissió ètica de la FIFA va dictar ahir una suspensió per 90 dies a Beckenbauer, com a reacció a la falta de resposta per la seva part a les investigacions que dirigeix el president d'aquest òrgan, Michael J. García, relacionades amb els mundials de Rússia i Qatar. García havia sol·licitat una sèrie d'aclariments de Beckenbauer, arran de les informacions publicades a la premsa britànica sobre els seus suposats vincles amb els Emirats i amb Gazprom, que podrien haver influït en el seu vot del 2010, sent encara membre del comitè executiu de la FIFA .

El Kàiser no va respondre, amb l'argument que la petició estava escrita en un anglès jurídic que el va superar i que no havien accedit a enviar-li una traducció. Així mateix ha negat, davant el popular mitjà alemany, tota implicació en els casos de presumpta corrupció que investiga García. Actualment conserva un càrrec com a assessor de la FIFA i, pel que fa al Bayern, és president honorari.

stats