Esports 11/07/2017

Benedito esperarà al calendari de Lliga per fixar la data del vot de censura

L’excandidat ha presentat la logística de la moció i assegurat tenir 9.817 adhesions vàlides

Martí Molina
3 min
Agustí Benedito, durant una roda de premsa al Col·legi de Periodistes

BarcelonaAgustí Benedito ha presentat aquest dimarts la logística de la moció de censura contra la directiva de Josep Maria Bartomeu. El que va ser candidat a la presidència del Barça encara no ha pogut concretar la data d’inici de recollida, però ha aclarit que la definirà un cop s’hagi fet el sorteig del calendari, previst per al 20 de juliol.

Acompanyat del seu equip, la majoria, col·laboradors durant la campanya electoral del 2015, Benedito ha actualitzat el marcador d’adhesions al seu vot de censura. L’empresari ha informat que disposa de 9.817 suports, i que la xifra és "correcta i validada", després d’eliminar les duplicitats i les adhesions fictícies. "I sabem que en tindrem moltes més, perquè moltes persones ens han dit que un cop es posi en marxa el procés ens donaran la signatura tot i que ara no hagin fet la sol·licitud a la web", comenta.

Benedito ha presentat la logística al Col·legi de Periodistes i ha aprofitat per fer una crida pública als altres candidats a les eleccions del 2015 perquè se sumin a la moció. "He trobat a faltar remar tots junts. Espero tenir el seu suport. Potser sense ells recollirem menys signatures, però penso que igualment ho podrem tirar endavant". Per ara, Manifest ha donat el seu suport a la moció mentre que l’expresident Joan Laporta ha dit que ho estudiarà quan es posi en marxa.

Dos partits al Camp Nou

El següent procés serà traslladar aquestes adhesions en suports físics en el termini de 14 dies hàbils (sense comptar caps de setmana). La recollida s’iniciarà la segona quinzena d’agost o al setembre, després de l’aturada de seleccions. "El que és segur és que no ho farem la darrera setmana de juliol i la primera d’agost: hi ha massa gent de vacances", reconeix Benedito.

La clau serà el sorteig del calendari i, més concretament, la data del primer partit de Lliga a l’estadi. Els impulsors del vot volen que hi hagi dos partits al Camp Nou en una setmana de diferència, per tal de facilitar la tasca de recollida. "És fonamental", diu Benedito. Descartat el Gamper, ja que la presència de socis no és majoritària, el següent partit és el de Supercopa d’Espanya contra el Reial Madrid.

"L’escenari principal" és que aquest sigui el primer enfrontament on es recullin signatures. Però, si el Barça juga el primer partit de Lliga a domicili, llavors els impulsors ajornaran la moció fins al setembre, després de l’aturada de seleccions.

228.000 euros de pressupost

Benedito ha presentat la logística de la moció, que preveu un pressupost d’uns 228.000 euros, "un terç d’una campanya electoral", explica l’empresari, que tindrà el suport de més de dos-cents voluntaris durant el procés.

Els impulsors tindran una seu principal a Barcelona, tres seus secundàries a les capitals de província catalanes i nou centres de recollida arreu de Catalunya. També disposarà, explica, d’un acord amb una empresa de missatgeria per recollir les adhesions arreu del territori i l’estranger.

En aquest ball de números, Benedito també ha explicat que ja ha pagat la factura que tenia pendent amb el Barça, que pujava a 9864,53 euros. Ha dit, però, que no està del tot convençut dels "conceptes facturats". Paral·lelament, ha assegurat que la demanda contra el portaveu del Barça Josep Vives segueix en marxa, tot i que li ha tornat a donar l’oportunitat de rectificar.

stats