Esports 13/08/2019

El Betis, disposat a resoldre el cas Borja Iglesias aquesta setmana

Els andalusos proposaran una nova oferta a l'Espanyol per tenir el gallec de cara a l'inici de Lliga

Roger Requena
4 min
Borja Iglesias, durant un partit amb el Betis

BarcelonaDesprés d’un cap de setmana de relativa calma als despatxos, al Benito Villamarín ja es preparen per a la que consideren que ha de ser l’ofensiva definitiva per lligar el davanter desitjat, un Borja Iglesias per a qui l’Espanyol es resisteix a donar facilitats. Si bé és cert que encara falten tres setmanes per tancar el mercat estiuenc, el Betis vol que el gallec estigui a punt per a l’estrena a la Lliga, és a dir, per diumenge que ve. Per aquest motiu, i segons ha pogut saber l’ARA, les postures ja són més pròximes després de la nova ofensiva del Betis, que s'aproxima més a les pretensions de l'Espanyol. Les converses es podrien tancar abans de finals de setmana, si bé no es preveu cap anunci per aquest dimarts. Es complirà d'aquesta forma el principal desig de Rubi, el principal avalador del gallec. El club andalús va prometre al tècnic maresmenc que tindria el Panda, però els terminis no estan sent els desitjats, cosa que ha convertit aquest cas en un dels principals serials del mercat estiuenc. La fluixa pretemporada dels bètics, que ha generat cert nerviosisme entre la seva afició, no ha fet més que confirmar un problema que ja coneixien la temporada passada: l’evident escassetat de gol que pateixen (n’han anotat 7 en els vuit amistosos disputats).

Cap portaveu del Betis ha amagat en les últimes setmanes la necessitat d’un punta que acabi amb aquesta mancança. Saben que és una posició determinant per tornar a optar a les competicions europees la temporada vinent. El principal obstacle, fins ara, no ha sigut cap altre que la ferma posició d’un Espanyol que no està disposat a desprendre’s d’una de les seves principals estrelles en còmodes terminis. I menys a l’entitat que li va pispar el que fins fa poc era el seu entrenador. El Betis, que va avisar que no cometria “bogeries”, ha arribat a proposar pagar 33 milions (fraccionats en tres pagaments d’11 durant tres anys), cinc més que els que figuren a la clàusula del jugador, però l’Espanyol exigeix unes condicions molt clares (com a mínim, un pagament inicial de 20 milions). I més després de veure que el Betis té diners a la caixa després d’ingressar importants quantitats per jugadors com Lo Celso, Junior i Camarasa.

Les presses per poder tenir una peça prioritària de cara a l’inici de la Lliga han reduït el marge del Betis per flexibilitzar la postura d’un Espanyol que no està disposat a malvendre un Panda que segueix entrenant i jugant com qualsevol altre professional a l’espera de veure com es resol un futur que s’ha anat allunyant de l’Espanyol en els últims mesos. Al març va mostrar-se “disposat a escoltar” una possible renovació amb l’Espanyol, però al maig, després de reunir-se amb el club, va veure clar que l’entitat no mouria peça en aquest sentit si no estava disposat a augmentar la clàusula. Els agents del jugador no van voler cedir en aquest apartat, que ja va portar un estira-i-arronsa l’estiu passat, i per aquest motiu l’Espanyol no va considerar adient proposar una millora salarial a un jugador que acaba contracte el 2022. Així, a finals de juny, el Panda va afirmar que se sentia “jugador de l’Espanyol”, i que “a priori” no feia pinta que això hagués de canviar. Aquella, però, va ser la seva última compareixença pública. Des d’aleshores, el seu silenci –demanat per l’Espanyol, que vol protegir el jugador– s’ha vist acompanyat de moviments del seu entorn. A principis de juliol els agents del jugador van acordar amb el Betis un contracte per a cinc temporades que dobla el salari que cobra actualment. L’entitat blanc-i-blava ja va deixar entreveure a mitjans de juliol que existien converses amb el Betis. “Estem parlant de condicions. No crec que es trenquin, però tot pot ser. Fins que no hi hagi un acord serà jugador nostre”, va reconèixer el vicepresident Carlos García Pont. Pocs dies després Rubi va deixar clar que la prioritat per reforçar l’atac del Betis era un Borja Iglesias que va refusar altres propostes de la Lliga i la Premier després d’haver donat la paraula al projecte que lidera el maresmenc. “Té molt de gol, treball, capacitat per generar ocasions des del col·lectiu i des de l’individual. És una bona persona, molt implicat i amb ganes de créixer. Un jugador que pot ser important si l’aconseguim portar, que cal respectar el club on juga, parlar i tancar les coses”.

Els responsables esportius del Betis no van voler fixar-se cap termini per enllestir les negociacions, donat que comptaven amb el fet que l’Espanyol acabaria donant unes facilitats per flexibilitzar el pagament que no han acabat arribant. Rubi els va convèncer que valia la pena esperar pel Panda, però el poc èxit a l’hora de lligar una alternativa (han negociat per Mitrovic, del Fulham; Milik, del Nàpols, i en últim terme Mariano, del Madrid) i el balanç de la pretemporada han portat a un nou escenari. Al Benito Villamarín són conscients que caldrà cedir a les pretensions de l’Espanyol si no volen deixar escapar un jugador que es convertiria en la seva peça angular. Mentrestant, però, el tema segueix allargant-se amb el jugador vestint la samarreta blanc-i-blava. Un fet que difícilment canviarà fins que el Betis no cedeixi i accedeixi a pagar les xifres que exigeix un Espanyol que segueix comptant amb el gallec, però que ja té a punt una alternativa si acaba marxant. Abans, però, caldrà que el Betis mogui peça.

stats