BARÇA
Esports 07/03/2013

Catalunya Ràdio fa públics detalls del document signat per Sandro Rosell, els Boixos Nois i altres grups el 2010

Rosell va firmar el document quan encara no havia començat la campanya electoral on va ser escollit president, el 16 de maig del 2010

Ara
2 min
El document signat pel precandidat Sandro Rosell i els grups d'animació

BarcelonaCatalunya Ràdio ha fet públic els detalls del document que Sandro Rosell va signar amb diferents grups d'animació uns mesos abans de la campanya electoral, concretament el 16 de maig del 2010, quan encara no havia començat la campanya electoral. Posteriorment, Rosell va negar l'existència d'aquest pacte durant els debats electorals.

El document inclou una firma dels Boixos Nois amb la signatura de Josep Lluís Sureda, històric cap dels Boixos Nois, i el mateix Sandro Rosell. Sureda va formar part de grups propers a Estat Català i tenia lligams amb grups neonazis. En total, firmen el document 10 grups. Altres grups que firmen són "Tóxicos", "ICS", "Taliban Barça", "Grup Fidel", "Nostra ensenya", "Unibarçataris", "Almogàvers" o "Supporters Puyol". El document deixa oberta la porta a incloure altres grups en el futur, així com "altres socis per animar de forma modèlica".

Del document existeixen 11 còpies. És un document de sis pàgines amb el símbol de la candidatura de Rosell i amb les condicions de la futura Grada d'Animació. El document va arribar fa tres dies a les oficines del club i molts directius no l'havien vist. Al punt quatre del document es condemna la violència de forma clara. El document explica que "no es tolerarà la violència. Caldria que el projecte contemplés una nova organització que permeti desenvolupar el millor model de gestió possible".

El model que proposava el document es comprometia a crear un consell específic per gestionar la Grada. Un consell format pels diferents grups d'animació que escolliria un president que seria l'encarregat de parlar amb el club. I Rosell es comprometia a posar part del pressupost per la Grada Jove, malgrat que havia de ser un ens autogestionat. Algunes propostes per gestionar econòmicament el grup inclou gestionar un bar a la boca corresponent a l'estadi, vendre productes oficials de 'Fanàtics'...

stats