LIGA ENDESA
Esports 15/02/2015

La Bruixa d'Or Manresa pateix una dolorosa derrota a casa amb el Laboral Kutxa (64-71)

L'equip català queda en la darrera posició i perd per lesió Marius Grigonis

Isaac Fotu (La Bruixa D´Or) captura un rebot davant Colton Iverson (Laboral Kutxa)

ManresaEl Laboral Kutxa Baskonia ha aconseguit la seva primera victòria com a visitant a la Lliga Endesa aquesta temporada, en derrotar per 64-71 a un desencertat La Bruixa d'Or Manresa que ara ocupa l'última posició en la taula. La inspirada actuació de Mike James (22 punts i 25 de valoració) ha fet mal als catalans, que han tornat al partit en jugar amb el cor en el darrer quart. A més de la derrota, el Manresa ha vist com pateix una nova lesió, en aquest cas de Marius Grigonis.

La fredor inicial ha afavorit al La Bruixa d'Or en els minuts inicials amb punts de Sakic i Fotu (6-1), però Shengelia i Causeur han empatat (6-6, min. 4). El primer quart (11-10) ha estat de mala qualitat, amb cinc triples fallats pel Manresa. Al segon, el visitant James ha anotat 7 punts de forma consecutiva (10-18, min. 14). Pedro Martínez demanava temps mort i feia debutar al Nou Congost el base Peppe Poeta per intentar canviar el partit, aconseguint-ho (18-18, min. 16). Però James (14 punts en aquest quart) ha seguit fent molt de mal (28-34, min. 20).

Després del descans, els jugadors dels dos equips han afinat la punteria, amb un parcial de 4-9 en 2 minuts que afavoria als visitants (32-43, min 23). Un parcial 0-6 ha estat suficient per al Laboral Kutxa per acabar el quart amb la màxima diferència del partit (40-52, min. 30). Amb tot pràcticament decidit, la manca d'intensitat visitant ha donat vida al Manresa. Grimau aconseguia el 2 + 1 (43-52, min. 31) que donava inici a un parcial 12-4 que posava a La Bruixa d'Or a només quatre punts (52-56, min. 35). La reacció local s'ha tallat de cop per la lesió de Marius Grigonis (esquinç de turmell) i San Emeterio i Tillie han anotat els punts decisius per tallar les ales al Manresa.

La Bruixa d'Or Manresa (10+18+12+24): White (4), Grimau (9), Garcia (-), Sakic (19), Fotu (13) -cinc inicial-, Hernández (9), Rizvic (3), Grigonis (3), Dewar (4), Ortega (-) i Poeta (-).

Laboral Kutxa Baskonia (11+23+18+19): Adams (4), Causeur (13), San Emeterio (8), Shengelia (1), Iverson (6) -cinc inicial-, Tillie (13), James (22), Bertans (-), Hansbrough (-) i Begic (4).

Àrbitres: Carlos Cortés, Castillo i Rial. Eliminat: Tillie (min. 39).