RCD Espanyol
Esports 28/11/2021

El búnquer de l'Espanyol trenca la ratxa de la Reial Societat (1-0)

Yangel Herrera s’estrena com a golejador blanc-i-blau en un triomf amb patiment

3 min
Yangel Herrera ha marcat el gol del triomf de l'Espanyol davant la Reial Societat

L’Espanyol segueix doctorant-se com un equip expert en patir i fer-los la guitza als grans. Els blanc-i-blaus han obtingut un triomf de molt prestigi contra una Reial Societat que no perdia des del 15 d'agost i que no ha trobat fissures al búnquer de Cornellà-El Prat (1-0). Els de Vicente Moreno han tornat a competir en un partit dominat de l’inici a la fi per un rival que ha acabat encaixant un gol quan més el mereixia. 

Vicente Moreno ha repetit el plantejament que va proposar al Camp Nou: deixar que el rival assumeixi la iniciativa, mantenir-se ben replegat en camp propi i, de mica en mica, anar sortint de la cova. La Reial Societat, força més dominadora malgrat les baixes que arrossegava, ha intentat atacar amb paciència les línies juntes d’un Espanyol solidari on tothom s’implica quan toca defensar.

A l’Espanyol li ha costat trencar la fredor de l’ambient, alimentada per les estèrils possessions dels d’Imanol Alguacil. Però de mica en mica ha aconseguit anar entrant en calor. Ho ha propiciat Keidi Bare, probablement el jugador menys brillant del partit amb la pilota als peus, però que sempre posa l’ànima en totes les accions en què participa. Un parell de recuperacions seves han esperonat l’RCDE Stadium i també un Espanyol que s’ha tret la son de les orelles passada la mitja hora de joc arran de dues grans accions individuals de Puado. La primera l’ha refusat Remiro amb una gran mà, mentre que la segona ha topat amb el pal. L’atacant del planter espanyolista, més descarat i incisiu que en les darreres jornades, comença a aproximar-se a la versió elèctrica i resolutiva que va ser determinant el curs passat per assolir l’ascens. De moment, però, ni ell ni Embarba saben encara què és marcar aquest curs. Un atac orfe de gols en què de moment només Raúl de Tomás està aportant la seva quota. 

Mateu Lahoz anul·la un gol polèmic

A la segona part, la Reial Societat ha començat a generar perill a fogonades a partir dels seus extrems. Portu i especialment Januzaj han assumit galons i han servit pilotes enverinades (una del belga ha topat amb el travesser) que no han acabat pujant al marcador de miracle. L’Espanyol ha patit de valent per resistir l’empenta d’un rival que l'ha tancat a la seva àrea. Els d’Aguacil han arribat a marcar un gol, obra d’Isak, que Mateu Lahoz ha acabat anul·lant per haver desviat la pilota amb el cos uns segons abans. Una decisió força protestada pels visitants, que no entenien la rectificació de l'àrbitre valencià després d'haver permès que el joc continués. La jugada, reglament en mà, estava ben arbitrada.

L’Espanyol s’ha fet un fart de patir per defensar el 0-0, i quan més patia ha aconseguit desfer un empat que tot semblava que s’acabaria decantant a favor de la Reial Societat. Amb els visitants bolcats, RdT ha liderat un contraatac que la defensa local ha refusat malament. I Yangel Herrera, que passava per allà amb la canya a punt, ha pescat la pilota i l’ha enviat al fons de la xarxa sense contemplacions. Un gol tan oportú com immerescut, ja que ha arribat quan els espanyolistes ho estaven passant pitjor. Els blanc-i-blaus haurien pogut resoldre el partit en un contraatac on Wu Lei, tot sol, s’ha fet un embolic davant Remiro. Els d’Aguacil, amb els ullals afilats, han buscat a la desesperada un empat que al final no ha arribat. Cornellà-El Prat segueix abrigant un Espanyol que a casa ja ha sumat 17 dels 20 punts que acumula. 

stats