CICLISME
Esports 07/04/2013

Fabian Cancellara entra a la llegenda amb un segon doblet Flandes-Roubaix

El suís de RadioShack s'imposa a la clàssica de les llambordes en un ajustat esprint contra el jove Sep Vanmarcke (Blanco). L'any 2010 ja havia aconseguit vèncer també a Flandes

Albert Radaban
1 min

BarcelonaFabian Cancellara (RadioShack) continua fent història, i amb la victòria d'aquest diumenge a la París-Roubaix s'ha convertit en el segon ciclista de la història que aconsegueix un segon doblet de victòries en un mateix any amb l'altra gran cursa de llambordes, el Tour de Flandes, que va vèncer la setmana anterior, després d'aconseguir-ho l'any 2010. Només Tom Boonen (2005, 2012), absent aquí per caiguda, ho havia aconseguit abans.

Cancellara ha batut en un esprint ben ajustat al jove Sep Vanmarcke (Blanco, 24 anys), amb qui ha arribat destacat al mític velòdrom de Roubaix. Vanmarcke, que ja havia sorprès vencent la Het Nieuwsblad de 2012 sobre Tom Boonen, ha encarat la darrera volta al capdavant, però el suís, que l'havia intentat deixar abans amb atacs al tram de llambordes del Carrefour de l'Arbre i a 4km de meta, l'ha superat in extremis.

Després de reincorporar-se en un tall decisiu que s'havia format a uns 40 km de meta amb una estrebada en solitari, Cancellara ha marxat juntament amb Vanmarcke i dos Omega Pharma-Quick Step (Stijn Vandenbergh i el txec Zdenek Stybar) que han quedat eliminats de cursa per incidents desafortunats. Això ha provocat el duel final que s'ha disputat la cursa, evitant la superioritat numèrica de l'equip de Patrick Lefevere.

Aquesta Roubaix, amb una mitjana de velocitat de 44km/h, ha estat la segona edició més ràpida de la història de la prova, que ha començat amb unes primeres escapades notables fins i tot abans del famós tram del bosc d'Arenberg (90 km a meta). El català Juan Antonio Flecha, combatiu com sempre en la seva primera temporada amb llibertat a l'equip Vacansoleil-DCM, ha entrat en vuitena posició, tancant el grup perseguidor.

stats