MOTOCICLISME
Esports 19/10/2013

Carles Checa anuncia la seva retirada després de 20 anys competint

El seu millor any va ser el 2011, quan va guanyar el Mundial de Superbikes

Efe
1 min

Jerez de la fronteraEl pilot català Carlos Checa, que aquesta temporada ha participat en el Campionat del Món de Superbikes amb l'equip Ducati Alstare, ha anunciat avui a Jerez seva retirada de la competició després de vint anys en certàmens mundialistes en diferents categories.

Checa, nascut a Sant Fruitós de Bages el 1972, no ha participat en l'última prova del Mundial 2013 en el traçat andalús a causa d'una lesió de maluc. Segons Checa, "no ha estat fàcil" prendre la decisió de retirar-se, tot i que ha aclarit que li ha resultat "més que meditada i sospesada" , i ha agraït els moments compartits amb "tota la gran família de la moto" .

La marca italiana Ducati l'ha escollit com ambaixador i la marca Nolan li ha dedicat a Carles un casc commemoratiu recordant la seva trajectòria de dues dècades en el primer pla mundial. Checa ha afirmat que el seu " millor temporada " va ser la del 2011 , quan es va proclamar campió del món de Superbikes amb 15 triomfs en aquella edició , dels 25 que ha obtingut en sis temporades en aquest campionat , en el qual també ha estat tercer en 2010.

Carles Checa va debutar al Campionat del Món de 125 cc el 1993 . Ha participat durant sis anys al Mundial de MotoGP , amb una cinquena plaça en 2002 com a millor resultat. Sis edicions en el Campionat del Món de 500 cc , sent quart en 1998 , quan va patir una caiguda a Donington Park , per la qual li va ser extirpada la melsa .

La seva primera victòria en un Gran Premi de 500 c.c. va arribar a Montmeló ( Barcelona ) , el 1996 . Aquest mateix any va guanyar també al circuit Jarama ( Madrid ) . Va córrer també dues temporades al Mundial de 250 cc.

stats