Futbol Català
Esports 08/03/2012

El Castelldefels se suma als clubs amb desfibril·lador

L'entitat groga instal·la un aparell als seus dos camps

àngel Garreta
1 min
Desfibril·lador

BarcelonaEls tècnics del Patronat Municipal d'Esports de l'Ajuntament de Castelldefels van instal·lar el passat cap de setmana un desfibril·lador als equipaments en què el club mariner disputa els seus partits, Els Canyars i Via Fèrria. L'aparell, que només poden utilitzar persones del club amb el títol corresponent, permetrà l'anteció ràpida en primera instància de tot esportista o personal present a les instal·lacions en cas d'aturada cardíaca. L'entitat groga feia temps que reivindicava la instal·lació d'aquestes eines.

El Castelldefels no és l'únic equip que té aquest servei al recinte a Tercera Divisió. La Pobla de Mafumet fa temps que manté a l'entrada principal dels vestidors un aparell desfibril·lador. No obstant, aquest presenta una dificultat afegida a nivell de temps. Per a poder accedir a l'aparell, els responsables del filial del Nàstic no disposen de clau directa, sinó d'un intercomunicador amb una central a distància. Mitjançant aquest botó, l'usuari final del desfibril·lador demana permís d'ús durant uns segons que poden ser vitals en la posterior atenció.

Sigui d'una forma o una altra, de mica en mica els clubs modestos de les principals categories del futbol català van assumint la necessitat de disposar de desfibril·ladors a les seves instal·lacions. La Federació Espanyola de Futbol, tal com va avançar l'ARA, té damunt la taula l'estudi de redacció d'una normativa obligatòria a partir del proper estiu i amb un marge de dos anys per a l'adaptació de tots els equips de categoria estatal, de Primera a Tercera.

stats