Dards
Esports 20/09/2011

Catalunya és admesa com a selecció per la Federació Mundial de Dards i debuta avui a Irlanda

La Federació Catalana de Dards ha rebut avui la confirmació d'admissió dins la Federació Mundial de Dards, de manera que l’esport català compta amb un nou esport reconegut oficialment a nivell internacional

Redacció
1 min
Els set components de la selecció catalana de dards.

BarcelonaLa Secretaria General de l’Esport ha rebut amb satisfacció avui l’admissió de la Federació Catalana de Dards (FCD) dins la Federació Mundial de Dards (WDF), de manera que l’esport català comptarà amb un nou esport reconegut oficialment a nivell internacional. L’entrada de Catalunya dins aquest organisme s’ha produït aquest matí a Castlebar (Irlanda) durant l’assemblea de la WDF.

El secretari general de l’esport, Ivan Tibau, considera una “excel·lent notícia” la presència d’una nova selecció catalana competint a nivell internacional com a membre de ple dret i assegura que “suposa un pas endavant important per augmentar el nivell dels dards a Catalunya i per elevar encara més el potencial de l’esport català".

“El prestigi de Catalunya com a país esportiu el tenim quan ens fem veure al món i avui podem dir que som més reconeguts”, ha afegit Ivan Tibau, que ha destacat la “ferma decisió i la tasca duta a terme per la mateixa Federació Catalana de Dards, que han fet possible aconseguir aquest reconeixement”.
 
Aquest nou reconeixement se suma a la vintena d’esports en què Catalunya ja competeix actualment. El reconeixement de la Federació Catalana de Dards per la World Dards Federation ha sigut una tasca de més de dos anys, en els quals la FCD i la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes han treballat intensament.

Estrena a la Copa del Món

Amb l’obtenció de l’oficialitat a nivell internacional, Catalunya participa per primera vegada en un campionat del món –la World Dards Federation World CUP– al costat de 37 seleccions més. L’esdeveniment té lloc des d’avui i fins dissabte a la localitat irlandesa de Castlebar.

stats