Esports 12/08/2021

El Chelsea és supercampió d'Europa (1-1, 6-5)

Els jugadors del Chelsea celebren la Supercopa d'Europa

El Chelsea, vigent guanyador de la Champions, aixeca el trofeu de campió de la Supercopa d’Europa. L’equip de Tomas Tuchel es va avançar al Vila-real, dirigit per Unai Emery, gràcies al gol de Ziyech en el primer temps. Gerard Moreno va ser l’encarregat de fer l’1-1 en el 73 per donar ales a l’equip groguet. La pugna es va desequilibrar a la tanda de penals, a la mort sobtada, al setè llançament, quan Kepa Arrizabalaga, que va entrar només per a les penes màximes, va aturar l’intent de Raúl Albiol.

Windsor Park (Belfast) va acollir un partit digne d’una final europea. La llauna la va obrir Ziyech en el minut 26 de joc. Marcos Alonso va enviar l’esfèrica a l’espai per a Havertz, que, enganxat a la línia de banda, va centrar al punt de penal. El davanter blue va col·locar la pilota per sobre d’Asenjo per avançar els de Tuchel en el marcador. Instants després va arribar la primera rematada del Vila-real com a resposta. Alberto Moreno va buscar sorprendre Mendy des de lluny, però el seu intent va marxar desviat fora de la porteria.

En l’última acció de la primera part, de nou el lateral groguet va tenir l’ocasió de posar l’empat en el marcador amb un xut potent, però el travesser el va escopir i la pilota va botar pocs centímetres per davant de la línia de gol. Desesperat, l’ex del Liverpool mirava l’àrbitre i la pantalla per veure on havia impactat l’esfèrica a la gespa. Fora. Incrèduls, els jugadors del Vila-real es van encaminar cap als vestidors.

Al segon temps, el conjunt d’Emery va agafar les regnes del partit. Aprofitant un error del porter del Chelsea, l’equip groguet va recuperar una esfèrica a la frontal de l’àrea rival i l’altre Moreno, Gerard, amb un xut potent, va enviar la pilota contra el pal dret de la porteria després que Mendy la desviés lleugerament. Els últims trenta minuts d’enfrontament, l’equip castellonenc va buscar el gol amb gran vehemència i de les botes de Gerard Moreno, evidentment, va arribar l’empat. Amb un toc d’esperó, Boulaye Dia va habilitar el vallesà, que, des del centre de l’àrea, va enviar la pilota al fons de la xarxa. Amb l’empat, la pròrroga va ser innegociable. Al temps extra, el marcador tampoc es va moure.