Ciclisme
Esports 08/04/2013

El ciclisme català diu el seu últim adéu a Miquel Poblet

El seu funeral ha comptat amb la presència, entre d'altres, del president de la Federació Catalana de Ciclisme, Josep Buchaca; el president de la Volta Ciclista a Catalunya, Rubén Peris, i l'exciclista Pedro 'Perico' Delgado

Efe
2 min

BarcelonaL'esport català ha acomiadat aquest dilluns un dels pioners del ciclisme català, Miquel Poblet –mort dissabte passat als 85 anys–. El seu funeral ha congregat en la seva localitat natal, Montcada i Reixac, a personalitats del ciclisme.

L'església de Santa Engràcia s'ha quedat petita davant la presència de centenars de persones que han donat l'últim adéu al primer català de la història a enfundar-se el mallot groc del Tour i guanyar la Milà-San Remo.

Familiars, amics i veïns de Montcada i Reixac han honrat la memòria del ciclista català, al qual també han volgut acomiadar personalitats d'aquest esport com el president de la Federació Catalana de Ciclisme, Josep Buchaca; el president de la Volta Ciclista a Catalunya, Rubén Peris, i l'exciclista Pedro 'Perico' Delgado, entre molts altres.

Perico Delgado ha definit Poblet com un "heroi", si bé ha admès que a Espanya no se l'ha valorat prou en relació amb els èxits que va aconseguir. "Feia un ciclisme molt difícil perquè per a ser un ciclista d'esprint, de clàssiques, calia tenir molta escola. Si hagués nascut a un altre país amb més tradició ciclista, seria considerat com un mite", ha ressaltat el guanyador del Tour de França de 1988.

Un altre referent històric del ciclisme espanyol, Julio Jiménez, ha dit que Poblet era "un fora de sèrie" i que va obrir camí a molts ciclistes de la seva generació. "Era un fora de sèrie, era capaç de pujar el cos per damunt del manillar per fer l'últim esforç en l'esprint. Era espectacular, va néixer per ser ciclista", ha recalcat Jiménez.

De la seva banda, el president de la Federació Catalana de ciclisme, Josep Buchaca, ha lamentat que amb Poblet se'n va el personatge "més important" del ciclisme català i una de les figures que més han fet per a la internacionalització d'aquest esport.

En aquest mateix sentit, el president de la Volta, Rubén Peris, ha destacat l'amabilitat de Poblet –guanyador de 32 etapes de la ronda catalana–, de qui ha dit que sempre va col·laborar perquè la carrera tirés endavant. "És una referència per a la Volta, li teníem molt afecte, molt bona sintonia, perquè estava molt pendent que tot sortís bé, sempre es preocupava molt", ha ressaltat.

En la cerimònia, el seu nebot, el famós trompetista Pep Poblet, ha posat la música per acomiadar un dels millors ciclistes catalans de tots els temps i un dels pioners d'aquest esport a Espanya.

stats