Ciclisme
Esports Ciclisme 22/03/2022

Kaden Groves aconsegueix el segon triomf australià en dues etapes de la Volta a Catalunya

El vent ha provocat moltes caigudes i el britànic Simon Yates ha perdut 30 segons a Perpinyà

2 min
Kaden Groves aconsegueix el segon triomf australià en dues etapes de la Volta a Catalunya

Barcelona67 anys després de l’última vegada, la Volta Ciclista a Catalunya ha tornat a Perpinyà. Si el 1955 va guanyar-hi el berguedà Josep Mateo Gil, un d’aquells ciclistes de fotografia en blanc i negre que sabia patir per aconseguir guanyar etapes, el 2022 li ha tocat al jove australià Kaden Groves, que als 23 anys ha sumat una de les victòries més importants d’un curt palmarès en què sobretot tenia triomfs d’etapa en curses xineses. La primera etapa, per cert, ja l’havia guanyat un australià, Michael Matthews, a Sant Feliu de Guíxols.

Dues etapes i dues victòries de l’equip Team BikeExchange-Jayco, amb Matthews sacrificant-se al final de Perpinyà per ajudar Groves a superar en l'últim moment l’alemany Phil Bauhaus (Bahrain-Victorious) en l’esprint final. Però no ha pogut ser la jornada perfecta per a BikeExchange-Jayco, ja que el seu líder, Simon Yates, ha perdut mig minut al veure’s afectat per una caiguda just quan el vent bufava més fort. El nou líder de la general és el noruec Jonas Hvideberg (Team DSM), un segon per davant de Matthews (Team BikeExchange-Jayco). 

La segona etapa de l’edició 101 de la Volta ha tingut de tot. Si la primera va fer-se sota la pluja, la segona, entre l’Escala i Perpinyà, amb tres ports de muntanya, ha fet patir els ciclistes per culpa del fort vent, que ha trencat el gran grup més d’un cop. El català Adrià Moreno (Burgos BH) ha pogut entrar en la gran escapada del dia, un petit grup que ha rodat en solitari durant bona part d’una etapa en què el vent ha donat un bon ensurt al vilanoví Marc Soler, que ha caigut sense conseqüència. La fuga amb Moreno ha sigut enxampada a 25 km per l’arribada, just quan s'ha produït la caiguda que ha provocat que el britànic Yates es deixés 30 segons a la general just abans de l’etapa reina.

La tercera etapa serà entre Perpinyà i la Molina, i es pujarà pel camí de Montlluís i la collada de Toses. Els últims anys, a la Molina han guanyat homes com Valverde (2017 i 2018), el Purito Rodríguez (2014), Dan Martin (2016) o Miguel Ángel López, el 2019.

stats