HANDBOL
Esports 31/08/2019

Cindric lidera la conquesta d'una nova Superglobe (32-34)

El central croat ha sigut clau en la victòria del Barça d'handbol contra el Kiel alemany

Gonzalo Romero
2 min
Cindric lidera la conquesta d'una nova Superglobe (32-34)

BarcelonaEl Barça d'handbol és el nou campió de la Superglobe. El conjunt de Xavi Pascual ha aixecat aquesta tarda el seu cinquè títol internacional, el tercer consecutiu, després de guanyar a la final el Kiel alemany (32-34), posant un gran punt i final a l'aventura de l'Aràbia Saudita. La secció ha d'estar satisfeta. Les coses funcionen, s'ha signat el 2 de 2 en títols oficials de la temporada i Luka Cindric comença a volar sobre la pista. El '25' blaugrana ha liderat la conquesta del Mundial de Clubs aglutinant galons, fent-se seu l'equip amb una exhibició ofensiva a l'alçada del mes de maig, quan els jugadors estan en el millor pic de forma.

David Barrufet el convidava en la seva presentació oficial a ser el nou líder del projecte, un cap de sèrie en un vestidor d'estrelles. "A la 'final four' ens va faltar això, un punt d'assumir la responsabilitat". El croat ha trigat un mes en justificar el seu fitxatge, sense estrenar-se encara al Palau Blaugrana. Ningú posar en dubte la seva arribada. Ni ofegarà el rol d'Aron Pálmarsson ni ha signat per ser des de ja el relleu de Raúl Entrerríos.

Exhibició ofensiva

La final de la Superglobe ha estat un clínic del croat. Ha fintat, ha xutat i ha mogut l'equip, generant espais per als seus companys. La dimensió de Cindric s'explica mirant tota la fotografia. Segurament era el jugador que necessitava l'equip, com assenyalaven des de la Ciutat Esportiva del Barça. No és un cromo de la nova era de Josep Maria Bartomeu. A l'handbol hi ha poc marge pels capricis. El Kiel ha estat incapaç d'aturar l'internacional croat. Filip Jicha, ja vestit de tècnic, ha perdut la final des d'aquí, obsessionant-se en aturar-lo amb canvis continus de sistema defensiu.

El 6:0 i el 5:1 han estat bé, han aturat per moments el Barça, però no han pogut ser prou contundents quan Cindric i Pálmarsson han jugat a combinar i trobar-se. El tàndem és exquisit. Els dos intercanvien la posició sense problemes, buscant-se, donant marge també per a les trajectòries de Dika Mem. Les aturades de Niklas Landin han fet que el partit anés guanyant emoció. Els blaugranes no han estat fins en el llançament (17-15). Els gols de Bilyk i Nilsson des del lateral han fet que el Kiel manés en el marcador durant molts minuts. En el moment que Gonzalo Pérez de Vargas ha començat a fer aturades, el partit ha canviat.

El Barça s'ha anat fent amb el títol entre la porteria, Cindric i els gols de contraatac. Un parcial 0-3 per posar el 23-23 en el marcador ha confirmat que la tendència era guanyadora. Els zebres han competit fins al final. Quan els primeres línies han deixat d'aparèixer, els extrems han estat protagonistes. L'equip de Xavi Pascual ha estat més llest. Ha madurat els atacs posicionals i s'ha assegurat la victòria, rematada amb un xut a l'escaire de Pálmarsson a falta de dos segons per al final de partit.

stats