BARÇA
Esports 13/02/2014

El Barça promocionarà Catalunya a Manchester abans del partit contra el City

El Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona farà un tast de productes catalans

Ara
2 min

BarcelonaEl Barça aprofitarà el partit de la Lliga de Campions que l’enfrontarà al Manchester City el pròxim dimarts 18 de febrer per promocionar la cultura catalana i Catalunya com a destinació turística mitjançant dos esdeveniments que tindran lloc a la ciutat anglesa i que el Club organitza conjuntament amb l’Institut Ramon Llull i amb l’Agència Catalana de Turisme, respectivament.

El dilluns 17 de febrer, es presentarà Catalunya com a destinació turística, en un acte organitzat pel FC Barcelona juntament amb l’Agència Catalana de Turisme i la Cambra de Comerç de Barcelona, amb la intervenció del directiu de l’Àrea Econòmica del Club, responsable de Patrimoni, Jordi Moix. L’endemà, es celebrarà una jornada sobre el Barça i la cultura catalana que tindrà com a eix central una conferència del vicepresident de l’Àrea Institucional i Internacional, Carles Vilarrubí.

La conferència que Vilarrubí pronunciarà sota el títol “Barça, Esport, Cultura i Educació” es celebrarà el dimarts 18 de febrer i començarà a les 10.15 h a l’Escola de Llengües Lingüística i Cultura de la Universitat de Manchester. “Barça, Esport, Cultura i Educació” explica com el Barça ha estat un instrument per a la recuperació de la identitat catalana i de la integració dels nous benvinguts.

Aquesta conferència és una iniciativa més en el marc del conveni que va signar el Club amb l’Institut Ramon Llull al setembre del 2012 per promoure la cultura catalana al món. Prèviament ja s’han celebrat jornades similars a Amsterdam, aquesta mateixa temporada, i a Glasgow i París, amb motiu de l’última edició de la Lliga de Campions.

Un cop finalitzada la conferència, i en el mateix indret, tindran lloc una sèrie d’actes relacionats amb la cultura catalana, amb el següent programa:

11.15 h. Degustació de productes catalans oferts pel Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona.

12.00 h. Conferència “La Cultura Esportiva i la Consciència Nacional a través del futbol i els Jocs Olímpics”, a càrrec de la Dra. Louise Johnson, responsable acadèmica d’Estudis Catalans a la Universitat de Sheffield.

13.00 h. Concert de Clara Sanabras amb Harvey Brough i Antonio Romero.

14.00 h. Classe de Llengua Catalana a càrrec d’Àlex Castells, professor de llengua i cultura catalana a la Universitat de Manchester.

stats