DAKAR 2015
Esports 15/01/2015

Coma, amb el títol gairebé a la butxaca després d'una penalització al portuguès Gonçalves

El triomf d'etapa ha estat per a Joan Barreda, que també ha rebut una penalització per canviar de motor per segon cop. Laia Sanz acaba 17a l'etapa i es manté 8a a la general

Efe / Ara
2 min
Joan Barreda ha guanyat l'onzena etapa del Dakar / FELIPE TRUEBA / EFE

Termas de Río Hondo (l'Argentina) / BarcelonaEl pilot portuguès Paulo Gonçalves (Honda) ha estat penalitzat aquest dijous amb quinze minuts per canviar el motor, fet queel fa oblidar-se de la lluita pel títol, que ara per ara té gairebé a la butxaca el català Marc Coma (KTM).

L'organització del Dakar ha confirmat que Joan Barreda li ha cedit, aquest dimecres a la nit a la ciutat de Cachi, el seu motor al portuguès Paulo Gonçalves, mentre que el xilè Jeremies Israel, que ha abandonat, li ha donat el seu al torreblanquí.

En aquest canvi, Gonçalves suma quinze minuts, manté la segona plaça de la general però queda a 20:12 del líder Marc Coma, que s'encamina cap a la seva cinquena corona, la segona consecutiva.

A més Joan Barreda ha estat penalitzat amb 45 minuts per canviar de motor per segona vegada, en una situació que l'equip Honda descriu com a danys col·laterals del final de la primera marató quan la pluja i el salnitre del Salar d'Uyuni va arruïnar les màquines.

En l'onzena especial d'aquest dijous, que ha unit les ciutats de Salta amb Termas de Río Hondo i que ha marcat el final de la segona etapa marató, el català Marc Coma ha arribat sisè, mentre que el portuguès Paulo Gonçalves ha estat segon a 1:17 del vencedor, Joan Barreda, que ha sumat el cinquè triomf d'etapa en aquest ral·li. L'australià Toby Price, que ha estat cinquè en l'especial, ha escalat fins al tercer lloc de la general, superant el xilè Pablo Quintanilla.

Laia Sanz manté el 8è lloc de la general

Laia Sanz, per la seva banda, ha acabat l'etapa d'aquest dijous en la 17a posició, a 11 minuts de Barreda i manté el vuitè lloc de la general. Rosa Romero, l'altra catalana que segueix endavant i que persegueix completar el seu primer Dakar, encara no ha acabat l'especial.

stats