31/12/2019

Comença un any entretingut al futbol femení

2 min
La jugadora del Barça Hamraoui celebrant el seu gol contra el Bayern a Munic.

BarcelonaDiuen que qui dia passa any empeny, però molts deveu saber que per als esportistes els anys no funcionen com per a les persones normals. Nosaltres sumem els anys per temporades –en el cas dels futbolistes, d’agost a juny–. Tot i així, després de les vacances de Nadal esperava que les coses s’anirien posant a lloc. Primer de tot engegarem l’any amb un principi d’acord. Cal insistir que és un "principi", perquè mai se sap què pot passar... Però el dia 15 de gener s’hauria de firmar l’acord per als drets que fa molt de temps que demanen les futbolistes. Han acceptat el que demanaven, tot i que penso que són uns mínims molt mínims.

El president de l’Associació de Clubs del Futbol Femení ha comentat que aquests mínims no són tan mínims, sinó que són alts. Ho pensa de veritat? Doncs sí, així que comencem l’any quasi igual que com el vam acabar, amb gent que defensa un esport sense creure-hi amb tota l’ànima. Però no passa res, la meva carta als Reis ja està escrita i a partir de la setmana vinent us comentaré si la màgia de Nadal m’ha portat el que espero que passi. De moment, us mantindré amb la incògnita una setmaneta.

El que no pot ser és que cada vegada es vegin menys partits de futbol femení per televisió. Es necessita una audiència fidel que, si és no pot seguir què fa el seu equip per TV, acabarà deixant-ho estar. I, això, no ho volem ni ens ho podem permetre. L’altre dia es va jugar el derbi entre l'Espanyol i el Barça i només es va poder veure el resum de les millors jugades, perquè no el van retransmetre.

Vull pensar que així vam acabar el 2019 però que el 2020 serà millor, que ja no serà notícia que els més petits de la casa demanin les samarretes amb noms de jugadores. Arribarà un moment en què ja no serà un senyal positiu que això passi, perquè ha de ser la cosa més normal del món. Perquè el que necessita aquest 2020 és normalitat en l’esport femení, entenent-la com el fet que totes les coses que passin al voltant de l'esport femení no són fets anormals, i que es parli amb sentit comú.

El 2019 ha sigut l’any del boom del futbol femení, amb els estadis de primera oberts i plens de seguidors, amb un Mundial que ha sigut més que vist, amb un Futbol Club Barcelona en una final de la Champions femenina, amb una Lliga en què ha pujat el nivell amb jugadores estrangeres que han volgut venir-hi a oferir espectacle... Tal com ha anat el 2019, i pensant en totes les coses que s’han de canviar i millorar, estarem al peu del canó per criticar i donar suport al que ens faci més grans i millors. Aquest 2020 segur que serà molt més interessant del que ens pensem. Que tinguem tots un molt bon any.

stats