Eurocopa

Eriksen, estabilitzat després de perdre el coneixement en el Dinamarca-Finlàndia

La UEFA ha anunciat que el futbolista ha sigut traslladat a l'hospital i que està pendent de més proves mèdiques

2 min
Els jugadors de Dinamarca envoltant Christian Eriksen

Christian Eriksen, jugador de 29 anys de l’Inter de Milà i estrella de Dinamarca, va perdre el coneixement a pocs minuts del descans del partit que disputaven la selecció danesa i Finlàndia corresponent a la primera jornada de la fase de grups de l’Eurocopa.

Eriksen es va desplomar tot sol i de seguida les assistències mèdiques van entrar al terreny de joc per reanimar-lo mentre els seus companys, absolutament commocionats, van fer un cercle envoltant-lo per evitar, així, qualsevol nou pla de càmera que enfoqués el futbolista, que tenia la mirada perduda, com havia passat pocs instants abans. Durant una bona estona el Parken Stadium de Copenhaguen va quedar absolutament en silenci i commocionat per la gravetat dels esdeveniments.

Amb el partit aturat pel col·legiat britànic Anthony Taylor, la selecció de Finlàndia va abandonar el terreny de joc, així com l’equip arbitral. Finalment, Eriksen, acompanyat en tot moment pels seus companys, va ser retirat del camp amb llitera mèdica. Poc després que la UEFA anunciés que el partit quedava suspès, va començar a arribar el degoteig de bones notícies. El futbolista danès havia sigut retirat del terreny joc molt afectat, però conscient i lleugerament incorporat a la llitera. Minuts més tard, la UEFA i la Federació Danesa de Futbol anunciaven que el futbolista havia sigut traslladat a l’hospital i que ja estava estabilitzat, a l’espera de més proves mèdiques.

Segons van publicar diversos mitjans de Dinamarca, alguns dels seus companys van poder comunicar-se amb Eriksen un cop superat el gran ensurt inicial i recuperada la consciència. Va ser el mateix futbolista qui els hauria demanat que tornessin al camp a jugar el partit. Amb el jugador estabilitzat i conscient, les autoritats van confirmar que el Dinamarca-Finlàndia es reprendria a les 20.30 hores a petició de les dues seleccions, segons va informar la UEFA. Els jugadors de Finlàndia van rebre els danesos amb un aplaudiment. 

Sense que hi hagués cap comunicació oficial sobre el que li hauria pogut passar a Eriksen, algunes hipòtesis plantejades per diversos especialistes mèdics apuntaven ahir en la línia que hauria patit una aturada cardiorespiratòria.

Finlàndia fa saltar la sorpresa (0-1)

Finalment, amb un context molt difícil per jugar, el partit es va reprendre, i malgrat que Dinamaca va continuar sent l’amo i senyor de la pilota, l’equip danès va seguir desafortunat de cara a porteria mentre Finlàndia esperava el seu moment per intentar donar la sorpresa. I així va ser: en una jugada aïllada, l’ariet del FC Union Berlín Joel Pohjanpalo va recollir una centrada al cor de l’àrea per avançar el seu equip.

Pohjanpalo

Dinamarca hauria pogut empatar mitjançant un penal molt dubtós -que el VAR no va corregir-, però Hojbjerg va enviar un xut tou, fàcil per al porter Lukas Hradecky. En el seu debut en una Eurocopa, Finlàndia es va estrenar amb triomf i va ser la gran sorpresa (0-1) en un duel marcat pel gran ensurt que va protagonitzar Christian Eriksen.

stats