Ciclisme
Esports 26/03/2021

La constància de Kämna té recompensa

El ciclista alemany s’endú la cinquena etapa de la Volta

ARA
2 min
Lennard Kämna

ManresaL’alemany Lennard Kämna va ser el guanyador de la cinquena etapa de la Volta a Catalunya, amb final a Manresa, després de coronar Montserrat a 26 quilòmetres de la meta. L’anglès Adam Yates, que va arribar amb el grup a 1 minut i 59 segons del guanyador, no va tenir problemes per mantenir-se com a líder de la classificació general. Tampoc hi va haver canvis a la resta de posicions d’honor. El podi el segueixen completant dos dels seus companys, l’australià Richie Porte i el gal·lès Geraint Thomas, a 45 i a 49 segons, respectivament. Quart és Alejandro Valverde, a 1 minut i 3 segons, a falta de dues etapes per a la conclusió de la cursa.

El panorama de l’etapa va canviar a Montserrat, port de primera categoria. Abans d’afrontar aquest tram, semblava que el francès Rémi Cavagna tenia molts números per emportar-se el triomf del dia, però se li van fondre les cames durant la pujada.

Un grup de 15 corredors va arribar destacat a 9 quilòmetres per al final, moment en el qual Kämna va canviar el ritme i va aconseguir arribar a la meta en solitari. “Estic molt content. La victòria és important. Ho havia intentat dies enrere i avui ho he tornat a fer. No ha estat fàcil perquè aquesta és una de les primeres curses de la temporada. No tenia res planificat sinó que he atacat quan m’he sentit amb forces”, va dir Kämna, que va aconseguir la seva tercera victòria d’etapa al World Tour. El colombià Rigoberto Urán va ser segon a 39 segons del guanyador, i el basc Mikel Bizkarra, tercer a 42. El gran grup, amb els primers classificats de la general, va arribar a 1 minut i 59 segons del guanyador de l'etapa.

El Kern Pharma es retira

L’equip Kern Pharma es va retirar voluntàriament de la Volta a Catalunya abans de començar la cinquena etapa en detectar dos positius per coronavirus. "És una decisió molt difícil, però responsable”, va argumentar l'equip a través d’un comunicat.

stats