Copa Amèrica
Esports 29/06/2015

Xile busca tornar a la final de la Copa Amèrica 28 anys després

La selecció amfitriona rep amb Claudio Bravo sota pals a Perú la matinada de dilluns a dimarts (1:30 h, Canal + Liga) en un duel que decidirà el primer finalista

Roger Requena
2 min
Vargas celebra el gol contra Espanya amb els seus companys de Xile / EFE

BarcelonaLa selecció de Xile afrontarà contra la del Perú un dels partits més importants de la seva història recent. Serà la matinada de dilluns a dimarts (1:30 h, Canal + Liga) quan els amfitrions intentin accedir a la que seria la tercera final de la Copa Amèrica. La darrera obliga a remuntar-se al 1987, fa 28 anys, quan els xilens van caure contra l'Uruguai.

La pressió dels locals serà màxima a l'Estadio Nacional de Santiago de Xile, on els homes de César Sampaoli procuraran mantenir la seva bona dinàmica. Per al moment, sumen tres victòries i un sol empat, amb onze gols a favor i només tres en contra, tots ells en l'empat 3-3 contra Mèxic. Així doncs, el blaugrana Claudio Bravo suma ja tres partits imbatut, i es postula com un dels candidats a millor porter del torneig.

Una de les principals absències dels xilens serà la baixa de Gonzalo Jara, sancionat per tres partits per la polèmica acció que va protagonitzar amb Edison Cavani. Sampaoli podria fer front a aquesta baixa amb l'entrada d'Albornoz a l'eix de la defensa. Davant, un Perú que mai ha guanyat a la roja en sòl xilè, però que s'ha postulat com una de les revelacions del torneig. "El Perú té més arguments ofensius que l'Uruguai", ha advertit Sampaoli, conscient que no serà un duel gens fàcil el que li espera al seu conjunt. "Hi ha hagut creixements en l'equip que permeten somiar que Xile guanyarà quelcom", va afegir, optimista.

El Perú, per la seva banda, voldrà donar la sorpresa i millorar la posició que va obtenir en la darrera Copa Amèrica, a l'Argentina, quan van quedar-se a les portes de la final en detriment de l'Uruguai, que els va derrotar amb dos gols de Luis Suárez. Els peruans confien en el bon estat de Guerrero, autor de tres gols contra Bolivia als quarts de final, i de moment màxim golejador de la competició, amb cinc dianes.

stats