COPA NADAL
Esports 24/12/2010

La Copa Nadal arriba a la seva 101a edició amb 480 nedadors inscrits

Els nedadors faran la tradicional travessa del port de Barcelona que se celebra sempre el dia de Nadal. La sortida serà a les 12 des del Portal de la Pau

Nuria García
1 min
Els nedadors, en una imatge de la Copa Nadal del 2009. EFE

BarcelonaEl dia de Nadal se celebra, com és habitual, la tradicional travessa al port de Barcelona, que enguany arriba a la 101a edició. Els 480 nedadors insctits, amb les baixes temperatures del desembre, travessaran els 200 metres d'aigües obertes del port de Barcelona. Sortiran des del monument a Colom, al Portal de la Pau.

La prova, organitzada pel Club Natació Barcelona, és la més antiga a nivell estatal i és popular i d'inscripció gratuïta. A més, la travessa està oberta a persones de totes les edats, que competeixen en diferents categories en funció de l'edat.

La Copa Nadal va començar a disputar-se el 1907 i només ha deixat de celebrar-se els anys 1936, 1937 i 1938, amb motiu de la Guerra Civil Espanyola.

El nedador amb més participacions, que també està inscrit per demà, és Jordi Casas, que ha pres part en 56 edicions. El més veterà entre els inscrits és Ramon Tresens (80 anys) i la més veterana és Regina Hernández (61 anys).

Entre els participants figura Dani Serra, guanyador en set ocasions de la prova, que va igualar el nombre de triomfs que fins a l'any passat tenia David Royo. Altres favorits al triomf final són Jordi Rosés i Cesc Godoy, aquest últim guanyador aquesta temporada del triatló de Barcelona. En dones, les principals candidates al triomf són Anna Godoy, campiona de Catalunya de triatló, així com Elisenda Llorens i Marta Mayol.

stats