FUTBOL
Esports 29/05/2020

La Lliga tornarà el dijous 11 de juny i finalitzarà el 19 de juliol

La temporada vinent començarà el 12 de setembre, segons ha explicat Javier Tebas

i
Toni Padilla
3 min
L’estadi de Mestalla, a València, en una imatge d’arxiu.

BarcelonaEl calendari de la fase final de la Lliga de futbol ja té dates, tal com ha confirmat el Consell Superior d'Esports (CSD). Javier Tebas, el president de la Lliga, va superant obstacles en la seva croada per acabar la competició com sigui i salvar bona part d’un negoci que s’exposava a pèrdues milionàries si la competició no es podia finalitzar per culpa del covid-19. Així, la Lliga ha pactat amb el CSD i amb els clubs de Primera i de Segona que la competició torni el dijous 11 de juny amb el derbi Sevilla-Betis. La data per finalitzar el campionat serà el 19 de juliol. A més, la temporada 2020/21 començarà el 12 de setembre.

Totes les lligues importants van tornant. Així, la Premier League anglesa va anunciar la data oficial del seu retorn, el 17 de juny, amb els partits Manchester City - Arsenal i Aston Villa - Sheffield United. A més, la final de copa es jugarà el dia 1 d'agost. Els quarts de final s'haurien de disputar el 27 i el 28 de juny, amb els partits Leicester City - Chelsea, Newcastle United - Manchester City, Sheffield United - Arsenal i Norwich City - Manchester United. França, doncs, s’ha quedat com l’única gran lliga que ha donat la temporada per acabada. La Serie A italiana va anunciar que tornarà el 20 de juny i Alemanya fa setmanes que viu partits a porta tancada. D’altres, com la lliga russa, han anunciat el retorn el 21 de juny amb el 10% dels espectadors.

A Espanya inicialment s’havia parlat de la possibilitat de retallar la pròxima temporada, programant-hi menys jornades, però Tebas ha aprofitat que l’evolució del covid-19 és bona per tancar un retorn de la Lliga el setembre sense haver de sacrificar partits. Acabant la Lliga el 19 de juliol els clubs podrien fer vacances durant quatre setmanes, fins a mitjans d’agost, amb l’excepció dels equips que juguen competicions europees, ja que la Champions i l’Europa League s’acaben durant l’agost. Si el Barça arriba a la final de la Champions, prevista per al 28 d’agost, tindrà menys vacances, un punt que no agrada al principal sindicat de jugadors, l’AFE, tot i que entenen la complexitat del moment. El play-off d’ascens a Primera per als equips que acabin entre la tercera i la sisena posició a Segona es jugaria a inicis d’agost, amb la possible presència del Girona, un dels aspirants a l’ascens.

Tebas ha aconseguit que la lliga torni el dijous 11 de juny amb el derbi entre el Sevilla i el Betis a les 10 del vespre, tot i que abans segurament s’hauria jugat la part final del partit de Segona Divisió que es va suspendre entre el Rayo Vallecano i l’Albacete. Tebas podria fer públics els horaris de la primera jornada aquest diumenge al programa de televisió El Partidazo de Movistar, en què acostuma a participar per donar notícies. Els partits es jugaran sempre entre les 19.30 h i les 22 h per evitar la calor, excepte el cap de setmana, en què alguns partits es faran abans si es juguen en ciutats amb un clima més suau.

"És important que la desgràcia de la pandèmia no generi després una desgràcia econòmica. Hi ha molta demagògia, ens toca escoltar un i altre cop que no tenim cor i coses així. La indústria és molt important, generem l'1,37% del PIB, més de 185.000 llocs de treball directes", defensa Tebas, que ha afegit que "hi ha hagut moltíssima demagògia". "Hi ha detalls que m'apuntaré per a la novel·la que estic escrivint. Que tornem no vol dir que no tindrem unes pèrdues milionàries. Els nostres clubs perdran com a mínim 700 milions d'euros i això caldrà recuperar-ho. En aquesta empenta serà bo que hi siguin els que han cregut en la indústria des del principi", ha comentat.

stats