L’Espanyol, campió d’hivern gràcies al planter

Els blanc-i-blaus es distancien del Mallorca, que va perdre davant el Las Palmas

Roger Requena
Melamed ha obert la llauna contra el Castelló

BarcelonaL’Espanyol va tancar la primera volta com a campió d’hivern gràcies a un còmode triomf davant del Castelló (2-0). Dos gols de jugadors formats al planter espanyolista, Melamed i Puado, van servir als blanc-i-blaus per situar-se com a líders en solitari a l’equador del curs. El conjunt de Vicente Moreno no va desaprofitar l’ensopegada del Mallorca davant del Las Palmas, botxí dels espanyolistes la setmana passada, per ampliar la distància a tres punts respecte al segon classificat. L’Espanyol en suma 45, pels 42 del Mallorca. Els balears, que només han sumat un dels últims nou punts en joc, podrien perdre la segona posició si l’Almeria s’imposa al Leganés en el partit ajornat degut al temporal Filomena.

La neu no va fer acte de presència en un RCDE Stadium on l’únic temporal va ser Nico Melamed. El menut i irreverent atacant va tornar a demostrar que els seus 19 anys no són cap excusa ni impediment per no tenir minuts. Cada cop que apareix, sigui des de la banqueta o des de l’inici, aporta molts arguments a un atac que guanya en desequilibri, capacitat de sorprendre i gol quan ell és a la gespa. En la seva tercera titularitat en Lliga només va necessitar set minuts per recollir una deixada de Puado a l’àrea per obrir la llauna amb un xut des del punt de penal. Primer gol a Cornellà-El Prat del mitjapunta del planter blanc-i-blau, que ja acumula tres dianes en la seva primera temporada amb el primer equip. Si la setmana passada va revolucionar el partit des de la banda, aquest cop va començar des del mig, una posició des d’on es va moure amb força llibertat. La seva irrupció és, sens dubte, una de les millors notícies de la temporada per a l’Espanyol.

Puado, en ratxa

El Castelló, inofensiu, només va amenaçar la porteria de Diego López en una rematada de cap centrada del santcugatenc Señé. Amenaça insuficient per fer patir un Espanyol molt còmode. Els blanc-i-blaus van controlar en tot moment un partit que van voler deixar vist per a sentència abans del descans. De Tomás va tenir el segon en una rematada claríssima des del cor de l’àrea que va refusar Campos. Una errada incomprensible d’un davanter que aquest cop no va tenir sort de cara a porteria. El punta madrileny es va refer poc després amb una bona maniobra per la banda esquerra que va finalitzar amb una assistència cap a Puado, que amb un rebot afortunat va fer pujar el 2-0 al marcador. El polivalent davanter barceloní va tornar a demostrar el seu bon moment de forma firmant el quart gol en els últims set partits oficials disputats.

Un argument ofensiu més per a un Vicente Moreno que va poder dosificar alguns dels jugadors amb més minuts a les cames. La segona part va ser un tràmit per a un Espanyol que va poder golejar un rival desanimat. De Tomás es va quedar amb l’espina del gol clavada en unes altres dues clares ocasions que no va poder resoldre amb precisió. El seu gest molest, picant amb la mà contra una tanca publicitària al finalitzar el partit, representa a la perfecció l’inconformisme d’un jugador que sempre vol més. La millor notícia per a l’Espanyol és que, aquest cop, no va necessitar els seus gols per solucionar un partit que permet tancar la primera volta al capdavant de la classificació.

Els blanc-i-blaus han fet els deures durant la primera part de la temporada, però ara necessiten mantenir el ritme en la segona. Ser campió d’hivern no és suficient, però confirma que el camí que està seguint l’Espanyol per tornar a primera és l’adient.