Espanyol

La Lliga recorda a l’Espanyol el cost de les badades defensives

Reguilón i Navas castiguen les facilitats concedides (0-2)

El primer partit de la Lliga 2019/20 ha servit a l’Espanyol per recordar la dificultat d’una competició on qualsevol badada pot sortir molt cara. El conjunt de David Gallego, que ha patit la seva primera derrota en un partit oficial, n’ha comès dues, i el Sevilla les ha aprofitat per castigar-lo amb dues bufetades (0-2). Cop de realitat per a un equip que s’havia malacostumat a les facilitats que li havien permès els modestos rivals de les prèvies europees.  

El partit no ha tardat gaire en transformar-se en l’escenari que havia anticipat David Gallego a la prèvia. El Sevilla ha volgut assumir la iniciativa des d’un bon principi i ha imposat la seva lògica davant d’un Espanyol que ha trobat a faltar jugadors que retinguessin la pilota en camp rival. La suplència de Darder ha pesat més que l’absència del sancionat Banega, perquè ha obligat Roca a multiplicar-se a l’hora de construir el joc, mentre que els andalusos han tingut en homes com Óliver i, sobretot Jordán, recursos de sobres per moure la pilota. L’exespanyolista ha ofert un autèntic recital de canvis d’orientació, un recurs que encaixa de meravella amb un Sevilla que sap que per les bandes té or pur. Primer ha començat intentant-ho per l’esquerra, amb Reguilón i Nolito marejant Javi López. Després, per la dreta, amb Navas i Ocampos exigint a Dídac. L’Espanyol s’ha vist desbordat pels costats per un rival que ha provocat diversos maldecaps. Defensant amb un efectiu el 4-3-3 amb fins a cinc jugadors exercint una notable pressió alta, el Sevilla ha dificultat força la sortida des de darrere dels blanc-i-blaus. 

Els de Gallego han prioritzat les passades de seguretat als riscos, escenari que els ha convertit en un equip pla i previsible que, sense el vertigen de Pedrosa ni les passades filtrades de Darder, només ha aconseguit trencar la monotonia amb alguna internada d’un Vargas encara massa tímid a l’hora d’encarar. Ell i Ferreyra han avisat dos cops amb xuts llunyans que Vaclík no ha patit gaire per refusar. Diego López tampoc ha tingut gaire més feina, però ha tingut força mala fortuna quan, després de treure una prodigiosa mà a una rematada de cap de De Jong, ha vist com una pilota mal refusada que ha rebotat al travesser ha acabat a les botes de Reguilón, que ha definit a plaer. Un càstig un punt excessiu per a un Espanyol que, tot i no proposar gaire cosa en atac, com a mínim passava pel seu millor moment de concentració i solvència defensiva.  

L’àrbitre nega un penal a l’Espanyol

El gol ha donat tranquil·litat al Sevilla, que després del descans no ha necessitat augmentar la marxa per gestionar el marcador amb força maduresa. Deixant la iniciativa als blanc-i-blaus, s’ha limitat a buscar el segon en contraatacs. L’Espanyol, mancat de creació, ha disposat de més idees, però no de capacitat per generar perill. Ha abusat massa d’un recurs que no li ha donat gaire bon rèdit, les pilotades directes als puntes. Wu Lei i Ferreyra han estat força apagats. L’argentí ha arribat a caçar una pilota a l’àrea i ha aconseguit forçar un penal per mà de Diego Carlos, però l’àrbitre, amb la revisió del VAR, ha rectificat i no l'ha assenyalat. Una nova galleda d’aigua freda per a un Espanyol que no ha trobat continuïtat en el joc en camp rival fins a l'entrada de Darder, ben entrat el segon temps. L’equip de Gallego s’ha mantingut previsible i precipitat en atac davant d’un Sevilla molt còmode. El tècnic de Súria s’ha atrevit amb un canvi sorprenent, al prescindir del principal rematador, Ferreyra, per fer debutar un central, Calero. El 3-5-2 no ha corregit res, ja que pocs instants després l’Espanyol ha tornat a cometre una badada defensiva en un servei de banda on Nolito, el més llest de la classe, ha anotat el segon per a un Sevilla que ha fet la sentència. La Lliga és així. 

Primera derrota amb Gallego en el seu desè partit

Al desè partit oficial amb David Gallego, l’Espanyol va conèixer la primera derrota amb el tècnic de Súria a la banqueta. L’Espanyol havia guanyat vuit partits i n’havia empatat un dels nou que l’actual tècnic blanc-i-blau ha dirigit amb el primer equip fins ara. En la seva primera etapa, les últimes cinc jornades del curs 2017-18, l’Espanyol de Gallego va guanyar el Girona, l’Atlètic, el Màlaga i l’Athletic. Enguany, en les dues primeres eliminatòries prèvies de l’Europa League, els espanyolistes van ser implacables amb triomfs inapel·lables contra l’Stjarnan i el Lucerna. El balanç global, fins ahir, era de 23 gols a favor i tres en contra. El Sevilla es va convertir en el primer conjunt capaç
d’assecar per complet l’equip amb Gallego a la banqueta. A més, va ser el primer a marcar-li més d’un gol.