FUTBOL
Esports 08/02/2018

Una final sense estadi i amb una data incòmoda

El Sevilla vol jugar a casa una semifinal que es jugarà a tres dies de les semis de la Champions

Pere Millan
3 min
Una final sense estadi i amb una data incòmoda

BarcelonaSeguint amb la tradició de les últimes temporades, la final de la Copa del Rei 2018 portarà cua. I no només per possibles debats polítics que puguin sorgir arran d’una hipotètica xiulada a l’himne. Sobretot per la data del partit, fixat per al dissabte 21 d’abril, però també per l’estadi on es disputarà, que tot semblava indicar fa pocs dies que seria el flamant Wanda Metropolitano. Però després de saber els dos finalistes, tot queda obert.

Durant el mes de juliol, la Federació Espanyola, amb el consens de la Lliga, va establir que la final es disputaria el dissabte 21 d’abril, una data més prematura del que és habitual per la celebració del Mundial de Rússia, que obliga que les competicions acabin abans. I és en aquest escenari que la final s’ha convertit en una autèntica pedra a la sabata tant del Barça com del Sevilla, ja que aquella setmana hi ha jornada de Lliga en dimecres (la 33a), i el cap de setmana també hi ha jornada (34a). Això provocarà que els finalistes no tinguin una setmana neta per preparar el partit i que hagin d’ajornar el del cap de setmana. Com que aquells dies toca un Sevilla-Madrid i un Barça-Vila-real, i tots quatre juguen a Europa, sembla bastant probable que no puguin disputar els partits fins al 9 de maig, primera data sense cap comprimís en dimecres. A més a més, i si finalment el partit es disputa al Wanda Metropolitano, l’Atlètic de Madrid també hauria de canviar de data el partit contra el Betis.

Per acabar-ho d’adobar, la final de la Copa es disputarà només 3 dies abans de l’anada de les semifinals de la Champions, una eliminatòria a la qual tant el Sevilla com el Barça tenen possibilitats d’arribar. En funció de si això passa i del sorteig, podrien trobar-se que només tenen un dia per preparar l’enfrontament, si resulta que juguen en dimarts i l’anada la disputen en camp contrari.

Pel que fa a l’estadi de la final, des de fa mesos s’especula que seria el Wanda Metropolitano, el flamant estadi de l’Atlètic de Madrid, inaugurat aquesta mateixa temporada. De fet, instants després de caure eliminat davant el Sevilla a quarts de final, el futbolista del club matalasser Koke va lamentar davant els mitjans el fet de no poder ser en una final que es disputarà al seu propi estadi. Ara bé, aquesta mateixa setmana el dirigent matalasser Enrique Cerezo ha assegurat que encara no hi ha res confirmat ja que els toca jugar Lliga aquella setmana. Per la seva banda, el president del Sevilla, José Castro, va anunciar en declaracions a la Cadena SER després de la classificació del seu equip que demanaran que la final es disputi o bé al Ramón Sánchez Pizjuán, l’estadi de l’equip sevillista, o bé a l’Estadi Olímpic de La Cartuja, situat a la mateixa ciutat. Ernesto Valverde, preguntat ahir, va dir que no li agradava gens aquesta idea. El Barça, doncs, no voldrà jugar a Sevilla.

De moment, la Federació Espanyola, entitat organitzadora de la competició, no s’ha pronunciat sobre el tema, fidel a la seva política de no fixar la seu de la final fins que es coneguin els equips finalistes. Així doncs, tot sembla indicar que aquest any tornarà a haver-hi embolic per decidir l’estadi on es disputarà el partit que decidirà el campió d’aquesta Copa del Rei 2018, amb Madrid i València com a possibles seus.

stats