Esports 06/02/2016

El club es desmarca de la querella i demana l’arxivament del cas en tot allò que l’afecti

A.l.
2 min
Bartomeu i Rosell arribant a l’Audiència Nacional.

BarcelonaQuan faltaven deu minuts per a les vuit del vespre, el Barça va donar resposta a la notícia que havia sacsejat l’entitat blaugrana al matí. Després de reunions al més alt nivell, el club va emetre un breu comunicat per desmarcar-se de la querella per espionatge industrial que havia anunciat Jaume Roures, després que l’hagués destapat a primera hora El món a RAC1. “El Barça és totalment aliè als fets que han motivat aquesta querella”, assegurava l’escrit de l’entitat barcelonista, que va ser molt clara sobre els passos que farà a partir d’ara: el club demanarà l’arxivament del cas “en tots aquells aspectes que fan referència a l’entitat”.

La querella que va presentar dijous Roures afecta el Barça en dos sentits. Primer com a part querellada, tal com va explicar el mateix empresari al matí, ja que el club va contractar els serveis de Cama quan Sandro Rosell va accedir a la presidència del Barça el 2010. En segon lloc, com a part afectada per l’espionatge, i, per això, el soci fundador de Mediapro va instar la institució a sumar-se a la querella.

El Barça no ho farà. Al contrari, a més de demanar l’arxivament d’allò que l’afecta, el club va exigir “respecte” pels expresidents, en referència a Rosell, i va reclamar que prevalgui “la presumpció d’innocència dels dos treballadors de l’entitat que han sigut objecte de querella”, Joan Carles Raventós i Robert Cama, els quals, segons Roures, van participar en l’espionatge dels seus correus electrònics entre el 2009 i 2011. L’ARA es va posar en contacte ahir amb Raventós, actual responsable de seccions i home vinculat a Rosell des de fa molts anys, que va agrair l’interès però va declinar la possibilitat de fer declaracions sobre el cas que l’afecta.

En el comunicat de quatre punts que va fer públic ahir, el Barça es posa a disposició de la justícia per ajudar a aclarir els fets. El club també va revelar que ha sol·licitat un informe intern a la direcció general que encapçala Ignacio Mestre per saber què va passar entre el 2010 i el 2011.

Finalment, l’entitat blaugrana va fer palès que “es reserva l’ús de totes aquelles accions legals que serveixin per preservar el prestigi i bona imatge” del club.

stats