SPAR CITYLIFT GIRONA
Esports 05/12/2019

El destí no fa justícia amb l’Spar Citylift Girona (58-55)

Un desigual tercer quart permet la remuntada del Famila Schio en un partit molt competit

Jordi Bofill
Araujo, jugadora de l'Spar Citylift Girona

GironaGuanyar lluny de Fontajau a l’Eurolliga continua sent territori prohibit per a un Spar Citylift Girona que va sortir derrotat de la pista del Famila Schio (58-55), tot i fer un gran partit. Però aquesta història, les gironines, ja la coneixen. Perquè així va ser contra el Fenerbahçe, l’ASVEL, i l’Arka Gdynia, i amb els rivals que es va trobar en la seva primera participació, el 2015. No tindrà cap altre que remei que seguir-ho intentant.

L’Spar Citylift Girona, malgrat tot, va convèncer. Perquè al seu bon inici interior ofensiu, amb Coulibaly fent-se un nom a la pintura, hi va afegir la característica intensitat defensiva. El Schio, obligat a fer atacs llargs i sense trobar bona posició de tir, es va trobar incòmode. I les gironines ho van aprofitar per marcar un petit desequilibri (5-10). Va ser momentani, perquè un parcial de 7-0 va servir per recordar que el partit estaria viu (12-10). La resposta va ser tornar-se a distanciar gràcies a un triple de Mendy (12-17).

Controlar el talent de Gruda va ser un maldecap més fàcil de solucionar del que era previsible, i li va tocar a Lisec, que va acabar amb 18 punts, assumir les responsabilitats locals. Conscient que el duel seria llarg, Surís no va trigar a fer rotacions. L’atac, que havia fluït, es va ennuegar. Però al darrere es van fer fortes, mantenint el to en tot moment (14-22). Un fet que no seria possible sense el grau de maduresa adquirit en aquest inici d’Eurolliga.

Perquè qui veiés el partit sense saber la classificació dels dos equips podria haver jurat amb total tranquil·litat que el segon lloc del grup era propietat de l’Spar Citylift Girona, ara cuer. Palau, per descomptat, va deixar el seu segell, amb assistències impròpies per a la majoria de mortals que van permetre que l’avantatge arribés al seu sostre (19-30). Girona no sap la sort que té de comptar amb una jugadora del seu nivell. Dotto, en una cistella final, va retallar les diferències al descans (25-32).

L’empenta del Schio, com no podia ser d’una altra manera, va acabar apareixent i un 8-3 de sortida va obligar l’equip gironí a demanar un temps mort (33-35). Eren instants de patiment que ni Palau, amb un triple, i Mendy, amb accions de qualitat, van poder frenar i es va arribar als últims minuts amb igualtat absoluta (42-42). Lisec i De Shields van confirmar que el partit s’havia capgirat (47-42). L’Spar Citylift va seguir insistint, però el final, corroborat amb un intercanvi de cops que va beneficiar el Schio i amb Araujo errant el triple que hauria enviat el duel a la pròrroga, ja estava escrit.