Tenis
Esports 13/06/2021

Djokovic remunta i reconquereix Roland Garros

Ara
2 min
Novak Djokovic

BarcelonaEl serbi Novak Djokovic va conquistar la seva segona corona a Roland Garros, el seu dinovè Grand Slam, després de remuntar dos sets en contra al grec Stefanos Tsitsipas (6-7, 2-6, 6-3, 6-2 i 6-4 en 4 hores i 11 minuts), que va pagar la seva falta de contundència en el seu debut a la final d’un gran. El número 1 del món es va convertir en el primer tenista dels temps moderns a guanyar almenys dos cops els quatre grans i es va situar per primer cop en la seva carrera a un punt del suís Roger Federer i l’espanyol Rafael Nadal, que lideren la cursa amb 20.

“És un somni que s’ha fet realitat un cop més”, va dir el serbi poc abans de rebre la copa dels Mosqueters de mans del suec Bjorn Borg i del nord-americà Jim Courier. Djokovic va signar la primera remuntada d’aquest calibre en una final a l’argila parisenca des de la protagonitzada el 2004 per l’argentí Gastón Gaudio davant del seu compatriota Guillermo Coria.

Resiliència extrema

Djokovic va demostrar la seva capacitat de supervivència, una resistència que el converteix en el tenista amb més victòries a cinc sets, 32, les dues últimes en aquest mateix torneig. No es rendeix mai, ni quan l’adversitat sembla insuperable. Va remuntar dos sets davant Lorenzo Musetti a vuitens de final, es va sobreposar als quarts a la nit parisenca, l’evacuació de l’estadi i l’empenta de Matteo Berrettini i en semifinals no va sucumbir als fantasmes del passat quan Rafa Nadal va començar amb un 5-0.

Tampoc es va intimidar en una final que se li va fer costeruda, amb dos sets en contra i un públic descaradament hostil, molt procliu al jove grec que els havia estat seduint durant tota la quinzena.

stats