Esports 02/06/2016

Djokovic-Thiem i Wawrinka-Murray, les semifinals del Roland Garros

Serbi i suís aspiren a reeditar la final protagonitzada l'any passat contra dos rivals que no saben què és jugar la final a París

Roger Requena
2 min
Djokovic ha accedit a les vuitenes semifinals seguides de Roland Garros de la seva carrera

BarcelonaJa només quatre aspirants opten a aixecar la Copa dels Mosqueters. Novak Djokovic, Dominic Thiem, Stanislas Wawrinka i Andy Murray són els quatre semifinalistes del Roland Garros d'enguany. El Grand Slam que es disputa a París podria, per tant, repetir la final del curs passat –en cas que Djokovic i Wawrinka superin els seus respectius rivals– o bé afegir algun debutant a la seva final –ni Murray ni Thiem havien assolit mai aquesta fase a París.

El número u del món, Djokovic, parteix com el gran favorit, ja que s'enfronta al número 13 després d'haver-se convertit en el primer jugador de la història a superar els 100 milions de dòlars en premis per haver disputat tornejos de l'ATP. Aquestes seran les vuitenes semifinals consecutives del serbi, que s'ha desfet als quarts de final del txec Tomas Berdych per 6-3, 7-5 i 6-3 en poc més de dues hores.

Sense Nadal ni Federer pel mig, Djokovic torna a tenir una gran oportunitat per aixecar l'únic Grand Slam que encara no llueix en el seu palmarès. I això que n'ha aixecat 11. Ha vençut sis cops a Austràlia, tres a Wimbledon i dos als Estats Units, però mai a París, campionat que se li ha resistit. De fet, ha disputat tres finals en els últims quatre anys –2012, 2014 i 2015–, i totes les ha perdut. Nadal, en dues ocasions, i Wawrinka, l'any passat, el van privar del títol. El suís podria tornar a ser l'última pedra en el seu camí.

Abans, però, Djokovic haurà de superar Thiem, que s'ha desfet de David Goffin en un partit força més igualat que el del serbi: 4-6, 7-6 [7], 6-4 i 6-1. L'austríac, de només 22 anys, s'ha assegurat entrar per primer cop en la seva carrera en el 'top 10' del rànquing de l'ATP, i podria arribar fins i tot a ser setè el proper dilluns. "Sento una emoció particular, però cal seguir treballant per avançar", ha assegurat després d'assolir les primeres semifinals d'un Grand Slam.

stats