HOQUEI HERBA
Esports 02/05/2015

El RC Polo i el Club Egara tornaran a jugar-se el títol de lliga d'hoquei herba masculí

Els barcelonins han derrotat l'Atlètic tornant el cop de la final de Copa

TerrassaEl RC Polo i el Club Egara jugaran diumenge (13.30 hores) per segon any consecutiu la final de la Lliga de Divisió d'Honor després de guanyar avui l'Atlètic Terrassa (3-2) i el Club de Campo (7-3) respectivament. Els barcelonins lluitaran per aconseguir el seu tercer campionat consecutiu mentre que els egarencs ho faran per tornar a aixecar la copa de campions de lliga 14 anys després del seu últim títol. L'any passat, el RC Polo va guanyar la final en els 'shoot out' després que el temps reglamentari acabés amb empat (1-1)

El triomf del Club Egara contra el conjunt madrileny té a més el premi d'aconseguir una plaça per a la pròxima edició de la Lliga Europea d'Hoquei (EHL) en què acompanyaran el RC Polo i l'Atlètic de Terrassa.

El RC Polo s'ha venjat de la seva derrota contra l'Atlètic Terrassa a la Copa del Rei amb un treballat triomf que s'ha fonamentat en la seva eficàcia en els llançaments de penal córner en acabar en gol tres dels seus cinc llançaments. S'han avançat els barcelonins en el minut 18 per mediació de Manel Terrazas que ha recollit un rebuig després del llançament d'un penal córner i ha batut Marc Calzada. Del possible 2-0 en no col·locar per l'esquadra Xavi Lleonart l'execució d'un penal córner, s'ha passat, en el minut 41, a l'empat (1-1) en una jugada de Jan Malgosa que ha culminat Iñaki Freixa. El RC Polo ha trencat la igualtat en el minut 51 amb un penal córner perfectament executat per Salva Piera i quatre minuts més tard Matías Rey feia pujar el 3-1 al lluminós al marcar després d'un rebutgi de la defensa en un llançament de penal córner. L'Atlètic Terrassa ha cremat els seus últims cartutxos amb Ignasi Torras actuant de porter-jugador. El jugador terrassenc ha marcat el definitiu 3-2 en culminar un penal córner a quatre minuts del final.

De la seva banda, el Club Egara ha tingut una semifinal molt més plàcida en què ha destacat el 'hat trick' de Pepe Romeu al transformar tres penals córner. En les seves dues primeres arribades Eduard Arbós i Vicenç Ruiz han col·locat el 2-0 al marcador per als catalans quan es portava poc menys de cinc minuts de partit. En el seu primer penal córner, en el minut 21, Pepe Romeu feia pujar el 3-0 al marcador.

Alvaro Taracena ha retallat diferències per als madrilenys a set minuts del descans però la bona sortida de l'Egara en el tercer quart ha tingut com a premi el 4-1 als tres minuts al transformar Romeu el seu segon penal córner. Ha respost el Club de Campo també amb un penal córner anotat a un minut del final de quart pel màxim golejador de la Divisió d'Honor, Leandro Tolini que feia pujar el 4-2 al marcador. Una gran jugada individual d'Eduard Arbós a nou minuts del final del partit ha decidit la semifinal (5-2). Lucas Vila ha marcat en el minut 56 el tercer gol dels madrilenys mentre que Pepe Romeu ha culminat la seva magnífica actuació anotant el seu tercer penal córner i Jordi Clapés ha tancat la golejada terrassenc a dos minuts del final (7-3).