FUTBOL INTERNACIONAL
Esports 02/01/2013

39 ferits en incidents entre aficionats de clubs de futbol a Egipte

Els fets s'han produït de nou a Port Said, on més de 70 persones van perdre la vida ara farà un any

Efe
1 min

BarcelonaAlmenys 39 persones han resultat avui ferides en enfrontaments entre seguidors de dos equips de futbol a la ciutat de Port Said, al nord d'Egipte, escenari l'any passat de la mort de 74 persones durant un partit en un estadi. L'agència estatal de notícies Mena informa que els enfrontaments van esclatar quan diversos estudiants van penjar de les seves finestres de la residència del campus universitari pancartes a favor del club Caire Al Ahly.

Aquest fet va provocar la ira dels simpatitzants del club local, l'Al Masry, que van atacar les instal·lacions amb pedres i còctels Molotov, fet que va causar ferides a 39 persones, la majoria d'elles per contusions. Les forces de seguretat van intervenir i van aconseguir controlar la situació, ha afegit l'agència.

Les aficions de l'Al Ahly i l'Al Masry segueixen sense oblidar la tragèdia que el passat 1 de febrer va cobrar-se la vida de 74 persones a Port Said durant els enfrontaments en un partit de la primera divisió entre els dos equips. Aquests successos van portar la federació de futbol egípcia a suspendre durant un any la Lliga, que està previst que es reprengui el proper 2 de febrer després d'obtenir finalment el permís del ministeri egipci de l'Interior.

L'inici de la Lliga ha estat embolicat en polèmica, ja que els seguidors de l'Al Ahly no volen jugar fins que no es faci justícia per les víctimes dels incidents de Port Said. Actualment, hi ha un judici obert a Egipte contra 75 persones acusades d'assassinat premeditat, possessió il·lícita d'armes i destrucció de propietats públiques i privades per aquests successos.

stats