LIGA BBVA
Esports 17/05/2015

L'Athletic aixeca un 2-0 a Elx i s'acosta a Europa (2-3)

El gol de Williams en el darrer minut deixa els bascos a les portes de l'Europa League

L'Athletic no ha fallat a Elx

ElxL'Athletic de Bilbao reforça és seves opcions d'entrar a Europa a través de la Lliga després de guanyar a Elx en un partit ple d'emoció i gols en el qual el conjunt biscaí va aconseguir remuntar dos gols de desavantatge en els últims 12 minuts. El conjunt de Valverde es va sobreposar a una pèssima primera meitat per al tram final del partit donar volta a un marcador que, combinat amb la resta dels resultats de la jornada, li permet arribar a l'última jornada amb possibilitats d'arribar a la setena plaça.

El gol en el temps d'afegit d'Iñaki Williams va desencadenar l'eufòria a la banqueta de l'Athletic i va eclipsar la gran actuació del davanter de l'Elx, Jonathas de Jesús, autor dels dos gols del seu equip en una gran primera meitat .

L'equip il·licità, tot i no jugar-se res més que l'honor, va sortir decidit a pel partit davant un Athletic Club sense espurna ni intensitat en les seves accions. Jonathas ja va disposar d'una gran oportunitat de gol al minut 7, però la seva volea va sortir per sobre del travesser. L'Elx superava en totes les zones del camp al seu rival, però sobretot a la banda dreta, on Aaron Ñíguez es va convertir en un malson per a De Marcos. Víctor Rodríguez i Adrián González van amenaçar a Herrerín minuts abans que Jonathas aprofités una paret amb Fayçal per encarar el meta basc i batre'l en la seva sortida.

El gol va fer reaccionar a l'Athletic, encara que de forma tèbia. Aduriz i Viguera van buscar l'empat amb xuts des de fora de l'àrea que, però, no van fer intervenir a Tyton. L'enorme diferència d'intensitat entre un i altre equip va quedar reflectida en l'acció del segon gol de l'Elx. Fayçal va ser objecte d'una falta i mentre la defensa basca protestava l'acció el jugador va posar la pilota en joc cap al seu company Jonathas, qui lliure de marca i sol davant Herrerín anotava el segon gol, just abans del descans.

L'Athletic va tornar del vestidor amb una altra actitud, pressionant la sortida de pilota de l'Elx i buscant amb afany un gol que li fiqués de ple en el partit. El conjunt de Valverde, molt ofensiu, va deixar espais en defensa i en la medul·lar perquè l'equip il·licità pogués contraatacar amb perill. L'Athletic, millorat amb l'entrada de Gurpegui i Aketxe, va buscar el gol amb insistència amb un joc directe que va fer patir a la defensa il·licitana. Aduriz i Williams van tenir l'oportunitat de batre a Tyton, encara que també Víctor, en una acció personal, va estar a punt d'anotar el tercer.

Quan més tranquil semblava viure l'Elx va arribar una contra l'Athletic bé culminada per Aketxe, qui va batre per baix a Tyton. L'Athletic, deslligat, es va llançar sobre la meta il·licitana i va aconseguir empatar després d'un gran gol de San José. Poc després, el central va veure com el col·legiat li anul·lava un gol per possible fora de joc que no ho va semblar. Sense temps per parpellejar, Williams recollia un rebuig de la defensa per anotar el tercer i confirmar una remuntada que manté l'Athletic viu en la lluita per Europa.

Elx: Tyton; Damián Suárez, Pelegrín, Enzo Roco, Domingo Cisma; Mosquera, Adrián, Aarón (Coro, m.70), Fayçal Fajr (Pasalic, m.86), Víctor (Rodrigues, m.82); Jonathas.

Athletic Club de Bilbao: Herrerín; De Marcos, Laporte, San José, Balenziaga; Iturraspe (Gurpegui, m.55), Beñat, Mikel Rico (Susaeta, m.80); Williams, Aduriz i Viguera (Aketxe, m.61).

Gols: 1-0, m. 31: Jonathas. 2-0, m.44: Jonathas. 2-1, m. 79: Aketxe. 2-2, m. 86: San José. 2-3, m.91: Williams.

Àrbitre: Hernández Hernández (Gran Canaria). TG: Aduriz, Susaeta, Jonathas i Domingo Cisma