Natació
Esports 30/07/2015

L'entrenador de Belmonte: "Mireia és un animal competitiu, però necessitava aquest reset"

Fred Vergnoux assumeix que era el moment idoni per descansar després d'uns últims mesos amb problemes a l'espatlla

Efe
3 min
El tècnic Fred Vergnoux confessa alguna cosa a cau d’orella a Mireia Belmonte.

BarcelonaEl francès Fred Vergnoux, entrenador de Mireia Belmonte, que no participa en el Mundial de Kazan per diverses lesions a les espatlles, ha recordat aquest dijous que la seva deixeble "és un animal competitiu" però "necessitava aquest reset" per poder afrontar els Jocs de Rio de Janeiro de l'estiu que ve en les millors condicions possibles.

El tècnic ha explicat que els problemes físics de la nedadora, que anava a competir en set proves en aquest Mundial, van començar a principis de maig quan se li van detectar dos problemes en les espatlles, una bursitis i una tendinitis, i va intentar recuperar-se. "Vam provar tractaments amb cèl·lules mare, però no van funcionar. Després, treball de fisioteràpia, i tampoc. Vam anar traient competicions per no córrer riscos i hem anat fent entrenaments progressius des del maig fins ara", ha explicat.

Vergnoux ha explicat que durant un temps es van dedicar a escoltar el cos de Belmonte. "Paràvem, realitzàvem un tractament amb fisios durant cinc o sis dies, després entrenaments en sec i treball de cames", detalla. El tècnic francès intenta ser positiu i comenta que no havia fet aquest tipus de treball abans. "Ha estat un treball diferent durant tres mesos, hem fet un bon treball subaquàtic i de biomecànica", ha explicat. La nedadora tindrà tres setmanes de descans i tornarà a entrenar-se a partir de l'1 de setembre.

"Es va fer una prova dilluns passat (una ressonància magnètica amb contrast) i ha sortit molt bé. Durant aquests mesos hem vist a molts metges, metges del CAR, de la Federació i de Sierra Nevada" per demanar diferents opinions. L'1 de setembre comença la preparació olímpica de Belmonte. "Ara tenim el (semàfor en) verd, endavant", ha dit Vergnoux, que ha comentat què hauria pogut passar en el cas que la nedadora hagués decidit viatjar a Kazan. "En un escenari catastròfic, ve i no competeix; en un superpositiu, busquem que participi en una o dues proves i és campiona del món", ha dit.

En tot cas, Vergnoux creu que Mireia Belmonte "necessita aquest reset" i ho argumenta: "S'ha de posar 'off' per posar-se 'on' de cara als Jocs. Han estat tres mesos molt durs", tant que dilluns passat, abans de viatjar, l'entrenador va rebre un 'WhatsApp' de la nedadora. "'Jo vinc amb tu', em deia. És que la Mireia és un animal de competició i no entén que altres guanyin quan li toca a ella. És molt dur, perquè ha fet deu mesos de treball i quan arriba el moment bo, no hi és", ha indicat.

Vergnoux ha explicat aquest sentiment amb una comparació: "És quan li dónes un pastís d'aniversari a algú i falten les espelmes per bufar. L''off' era molt necessari per carregar a tots els nivells, a nivell de força i aeròbic, perquè tècnicament neda molt bé".

Per tot això, el francès ha dit que Belmonte ha començat a treballar diferents protocols. Ara està acompanyada en les sessions de treball al gimnàs per un fisioterapeuta que controla la posició postural de la nedadora. "Seguirem tot l'any amb aquest treball. No podem tornar a aquesta situació, volem entrenar sense problemes", ha comentat.

El tècnic considera que Belmonte tornarà "més forta que mai" i ha revelat una conversa que van tenir fa uns dies: "Ella té claríssim on va i el que ha de fer. A ella li és igual quan li explico que una setmana perduda és un mes a nivell aeròbic... No està preocupada per aquestes coses. Ella m'ha dit: 'Fred, dóna'm descans i ens veiem a finals d'agost. És la primera vegada que m'ha dit això".

Considera Vergnoux que amb aquesta declaració es demostra que la nedadora pot gestionar la seva qualitat esportiva. "És entrenadora de si mateixa", ha dit el tècnic, que considera que si hi havia un bon moment per aturar en la seva carrera esportiva, era aquest. "És el millor moment", explica Vergnoux, que quan se li pregunta quantes temporades li queden a Belmonte en l'elit assegura que si pren la decisió de continuar fins a Tòquio 2020 "ella pot guanyar 2 medalles en papallona i 2 en estils, segur", encara que "tot depèn de com es planifiqui la seva carrera, perquè el seu potencial ni l'ha tocat".

stats