Futbol
Esports 15/06/2021

Espanya s'encalla contra Suècia en el debut a l'Eurocopa (0-0)

La selecció espanyola és incapaç de transformar cap de les seves nombroses ocasions

2 min
Robin Olsen rebutja davant de Gerard Moreno

BarcelonaEspanya va encetar l'Eurocopa amb un empat a res contra Suècia (0-0). Malgrat tenir nombroses ocasions, la falta d'encert i de precisió als metres finals van frustrar l'estrena del combinat estatal espanyol. Amb Pedri de titular i una posada en escena elèctrica i una pressió alta postpèrdua, tal com acostumen a ensenyar els equips de Luis Enrique, Espanya va saltar a la gespa de la Cartuja de Sevilla amb la intenció de resoldre el partit per la via ràpida, però aquest no seria el desenllaç que acabaria tenint la nit.

La primera oportunitat del duel va arribar ben d'hora, quan l'atacant català Dani Olmo va provar fortuna des de la frontal. El terrassenc seria protagonista de nou poc després, quan Robin Olsen, amb una gran aturada, va frustrar la seva rematada de cap. Amb Rodri i Koke comandant la sala de màquines per l’absència de Busquets, amb coronavirus, Espanya va tenir el monòleg de la possessió mentre Suècia no aconseguia enllaçar cap jugada llarga. El migcampista matalasser va treure el cap en dues ocasions, però ni el seu xut llunyà ni la seva rematada al primer pal després d’una acció profunda de Jordi Alba van tenir èxit.

L’ocasió més clara del primer temps, però, seria per a Morata, que després de recollir un mal refús de la defensa sueca, va rematar fora quan estava tot sol davant del porter. Suècia, malgrat estar supeditada al domini de la selecció espanyola, va aconseguir posar la por al cos als de Luis Enrique quan Isak, davanter de la Reial Societat, va enviar un xut que si no va acabar en gol va ser gràcies a un providencial Marcos Llorente i la fortuna que la pilota acabés picant el pal. Olmo va respondre amb una rematada llunyana sense més conseqüències just abans del descans.

A la represa la tònica es va mantenir, amb Espanya manant mitjançant la pilota i Suècia, ben replegada, esperant el seu moment. El primer a avisar al segon temps va ser Morata, amb un xut sec que va sortir fregant la porteria d’Olsen. L’exuberància ofensiva de la selecció espanyola mostrada al primer temps, però, s’anava esvaint i Luis Enrique va començar a buscar solucions mirant a la banqueta. Però ni amb l’entrada de futbolistes de refresc com Gerard Moreno o Mikel Oyarzabal Espanya aconseguia acabar de materialitzar les seves ocasions mentre Suècia jugava a defensar-se i a perdre temps. 

En l'últim minut de partit, Olsen va tenir una intervenció crucial per mantenir l'empat a zero. Ja en el temps afegit, Gerard Moreno va reclamar un penal que ni el col·legiat ni el VAR van considerar que s'hagués de xiular.

Estrena accidentada del Bota d’Or

Pel que fa a l’altre partit del grup E, Polònia, liderada pel Bota d’Or europeu Robert Lewandowski, va ser superada per Eslovàquia (1-2). Un gol en pròpia del porter Szczęsny i un altre del central Škriniar van permetre als eslovacs guanyar un rival que va jugar des del minut 60 amb deu per l’expulsió de Krychowiak. El migcampista Karol Linetty va ser l’autor del gol estèril de Polònia.

stats