COPA CATALUNYA ABSOLUTA FEMENINA
Esports 22/08/2019

L’Espanyol, primer finalista de la Copa Catalunya (2-0)

Paula Moreno i Debora donen la victòria a les blanc-i-blaves contra l’AEM

Jordi Bofill
2 min
L’Espanyol, primer finalista de la Copa Catalunya

PalamósL’Espanyol s’ha desfet de l’AEM en la primera semifinal de la Copa Catalunya absoluta femenina, gràcies a un golàs de Paula Moreno i una diana de Debora (2-0), i s’ha classificat per a la final de dissabte al Municipal de Palamós. La seva rival sortirà del partit entre el Barça i el Seagull. Les blanc-i-blaves no han necessitat patir i les lleidatanes han caigut amb el cap ben alt, mantenint-se ordenades en tot moment.

L’AEM ha plantat cara, i de quina manera. Perquè les jugadores de Salvador Jaspe han topat una vegada i una altra amb la portera Maria Subies, que ha fet tota una exhibició. Protegides amb una defensa de tres centrals, han acumulat presència al mig del camp, evitant que el joc agafés velocitat. La circulació, massa lenta, ha impedit trobar qualsevol espai. Tot i que la possessió de la pilota ha estat sempre de l’Espanyol, s’han sentit còmodes al darrere.

Fins que el desequilibri individual de Paula Moreno ho ha esparracat tot amb una genialitat: aprofitant una assistència a l’espai, s’ha desfet de la seva marca i, amb un toc deliciós, ha elevat l’esfèrica per damunt de Subies. Moreno, però, no n’ha tingut prou. Només Subies sap com ha escopit una tisora que tenia l’escaire com a destinació. La catalana també ha estat brillant en una intervenció plena de reflexos, després d’un xut d’Inés.

Sense senyals en atac per part de l’AEM malgrat la insistència de Natàlia –aïllada en punta– per deixar-se veure, l’Espanyol s’ha posat el partit a la butxaca. Si no ha sentenciat abans és perquè Noelia ha mantingut el nivell a la porteria, fent-la petita. Sobretot, en una sortida a peus de Yiyi, molt activa a la segona part. També ho ha intentat Eli, sense encert. En l'última acció, Debora ha marxat de tothom i ha marcat a porteria buida.

stats