Espanyol
Esports 30/06/2015

Sergio García s'acomiada plorant: "Sempre seré perico de cor, espero poder tornar aquí"

El capità blanc-i-blau ha explicat que vol tornar a treballar al club en el futur, i que ha refusat ofertes de la Lliga espanyola perquè no volia jugar contra l'Espanyol

Roger Requena
3 min
Sergio Garcia s'ha acomiadat de l'Espanyol / ARA

CornellàEl capità de l'Espanyol Sergio García s'ha acomiadat plorant aquest dimarts del club on ha passat les últimes cinc temporades. Acompanyat del president Joan Collet, dels seus pares, la seva dona, l'exjugador de l'Espanyol i actual membre del Baniyas dels Emirats Àrabs Units, Joan Verdú, i també d'un seguit de membres de l'actual equip tècnic de l'Espanyol, el fins aquest curs jugador blanc-i-blau ha mostrat el seu agraïment cap al club que l'ha acollit aquests anys. "És una decisió molt difícil. Estic trist perquè marxo de l'Espanyol, però content perquè és bo per al futur de la meva família, i això és el més important".

"L'Espanyol sempre estarà al meu cor, espero poder tornar algun dia", ha comentat el jugador, notablement emocionat. "Sóc un perico més, si em necessiteu, estaré aquí", ha desvelat, mentre exposava els motius de la seva marxa: "Per edat m'ho havia de plantejar. És un contracte molt important per a mi i la meva família", ha comentat, matisant que si fos per motius esportius "seguiria aquí". Qüestionat sobre un possible retorn, no ha descartat aquesta possibilitat. "Si no m'adapto a Qatar, potser em plantejaré tornar". El davanter ha reconegut les seves aspiracions de convertir-se en entrenador en un futur. "M'agradaria treure'm el títol. Si necessiten entrenador, estaré encantat".

"És un moment que pel que fa al club no és feliç, però si en el terreny professional per al jugador", ha comentat Joan Collet, que tot i reconèixer la importància de la seva baixa ha deixat clar que el club no podia fer més que deixar marxar el jugador. "És una persona que sempre ha donat la cara pel club i l'equip. Sabem el que és Sergio García en el món del futbol, i nosaltres no li podíem oferir la fitxa que es mereix", ha exposat, recordant el pacte al qual van arribar per permetre la seva sortida. "Vam acordar que si arribava un contracte que li anés bé, no li posaríem obstacles per sortir".

Sobre la possibilitat de deixar el club per l'oferta que tenia de la Xina, Sergio García ha subratllat que tot i ser una proposta molt atractiva econòmicament parlant, no se la va plantejar. "La Xina era una bona proposta, però estàvem a la meitat de la temporada, lluitant per Europa i la Copa del Rei, i en aquell moment no podia deixar l'equip", ha explicat, si bé ha reconegut que les xifres que li oferien "marejaven". Així mateix, el jugador ha matisat que tot i tenir una oferta de la Lliga espanyola, tenia clar que el seu futur passava per fora d'Europa: "A Espanya el meu club és l'Espanyol, i no volia enfrontar-m'hi; per això he decidit marxar fora d'Europa, ho tenia clar per temptadora que fos l'oferta".

El jugador també ha destacat la dificultat que s'ha trobat a l'hora d'anunciar la seva marxa. "He hagut d'explicar al meu fill que me n'anava; no vol que me'n vagi, no ho entén, però ho entendrà". Sergio García, que marxarà dos anys amb un més d'opcional a l'Al-Rayyan de Qatar, no deixarà a l'Espanyol diners pel seu traspàs, ja que jugador i club han rescindit el seu contracte de forma amistosa.

Després d'un lustre al club blanc-i-blau, García ha firmat 41 gols i 33 assistències, un registre que el situa entre els màxims golejadors històrics de l'entitat.

Lucas Vázquez torna al Reial Madrid

"Suplir la seva marxa serà molt complicat", ha relatat Collet, que ha reconegut que veu difícil poder retenir Lucas Vázquez, que tornarà al Reial Madrid tot i la voluntat del club de mantenir-lo una temporada més. "El Reial Madrid ens ha transmès que hi compten. Ens han fet una oferta, perquè el podien recuperar un any abans. Ara estem valorant el tema econòmic. L'Espanyol es guarda el 25% dels drets econòmics del jugador".

stats